Мисливці за скарбами виявили на східному узбережжі острова Саламін стародавні портові споруди.

Про це повідомив портал "The Greek Reporter".

Як відомо, в античності саламінської порт був найважливішим комерційним вузлом на морському шляху з Пелопонесса в Аттику. Але за останні 2,5 тисячі років зміни берегової лінії і рельєфу дна сховали могутні споруди.

Античні письменники, такі як Геродот, Есхіл та багато інших у своїх книгах докладно описували місцезнаходження порту. Саме тому археологи точно знали, що почнуть свої пошуки у водах затоки Ампелакія.

[[{"fid":"176300","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"443","width":"620","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Фахівці виявили на мілководді залишки портових споруд, укріплень і будівель різного призначення.

Саламін - острів, який розташовується неподалік Афін. У 480 до н. е. на його території пройшла одна з найвідоміших битв давньої історії, в якій греки розгромили перський флот.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", археологи виявили скарби на дні річки в Китаї.