Про повернення картин Ван Гога на своє колишнє місце повідомляє The Independent.
"Вони повернулися", - цитує видання слова директора музею Акселя Рюгера. Рюгер назвав повернення картин одним з найбільш особливих днів в історії музею.

Два полотна нідерландського живописця Вінсента Ван Гога: "Вид на море в Схевенінгені" і "Вихід з протестантської церкви в Нюене", викрали з амстердамського музею художника в 2002 році. Викрадачів спіймали в 2004 році, але картини тоді знайти не вдалося.

І лише у вересні 2016 поліції вдалось відшукати ці дві картини – їх знайшли в Італії на фермі поблизу Неаполя. Вони були загорнуті в бавовняне простирадло і поміщені в коробку, яка була захована за стіною в туалеті.

"Після багатьох років, занурених у темряву, тепер вони знову можуть сяяти", - заявила міністр Нідерландів з питань освіти, культури і науки Джет Буссемейкер.

Як повідомляв сайт Знай.ua, італійська поліція знайшла викрадені картини Ван Гога в ході операції проти одного з відомих неаполітанських мафіозних кланів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще