Олімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро в парі Марк Лопес підозрюється в здачі двох парних матчів на Челенджерах в 2008 році. Про це в рамках кримінального розслідування в Іспанії повідомив його партнер на тих турнірах Марк Форнелл-Местрес, заарештований восени.

Форнелл-Местрес підозрюється у керівництві злочинною осередком, яка спільно з вірменською мафією організовувала договірні матчі. За його словами, вони з Лопесом програли два матчі на послідовних Челенджерах в Італії та Іспанії восени-2008, один з них – Душану Каролю і Даніелю Келлереру.

Крім Лопеса, Форнелл-Местрес назвав ще ряд тенісистів, замішаних в договірних матчах.

36-річний Лопес - володар 14 парних титулів рівня тури, перший з яких в 2009-му виграв з Рафаелем Надалем. У 2012-му він із співвітчизником Марселем Гранольєрсом виграв підсумковий турнір ATP, в 2016-му з Фелісіано Лопесом – Ролан Гаррос, а з Надалем – Олімпіаду в Ріо.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

На початку 2013-го був №3 у рейтингу ATP, в минулому році з Лопесом переміг в Барселоні і дійшов до фіналу US Open.

Перша ракетка України і шоста ракетка світу Еліна Світоліна вперше в кар'єрі вийшла у півфінал турніру серії WTA Premier Mandatory в Індіан-Уеллсі, обігравши чеську тенісистку Маркету Вондроушову.
Після перемоги Світоліна зізналася, що це був не ідеальний матч, але вона змогла боротися завдяки своїй фізичній підготовці.
Еліна Світоліна
Еліна Світоліна
"Було важливо боротися за кожен м'яч в цій зустрічі і намагатися виконати на один удар більше суперниці. Цей матч не можна назвати ідеальним, але я боролася. Мені потрібно було залишатися в грі.
Маркета - складна суперниця, в матчі з нею не можна стояти на місці. Я намагалася використовувати усі сили, що залишилися. Добре, що попереду вихідний. У мене буде час на відновлення. Я дуже втомилася, але це нормально. Можу заявити, що я змогла витримати два дуже важких матчі завдяки своїй фізичній підготовці", - передає слова Світоліної офіційний сайт WTA.

Матч Світоліна - Вондроушова тривав 2 години 13 хвилин і завершився з рахунком 4:6, 6:4, 6:4.

Як писав Знай.ua, Світоліна зберегла свою шосту позицію в оновленому рейтингу WTA.

Ще одна українка - Леся Цуренко - опустився на чотири позиції і тепер посідає 28-у сходинку.
Українка Даяна Ястремська опустилася на одну сходинку і опинилася на 37-му місці.

Українки в оновленому рейтингу WTA
Українки в оновленому рейтингу WTA

Очолює оновлений рейтинг WTA японка Наомі Осака:

Оновлений рейтинг WTA
Оновлений рейтинг WTA

Як повідомляв Знай.ua, Світоліна та Абраменко поборються за найвищу спортивну нагороду України.