Перша ракетка України Еліна Світоліна програла півфінальний матч турнірі серії Premier Mandatory в Індіан-Веллс. У грі за вихід у фінал 24-річна українка у трьох сетах поступилася 18-річній канадці Б'янці Андреєску.

Еліна Світоліна (Україна) – Б'янка Андреєску (Канада) – 3:6, 6:2, 4:6

Матч тривав 2 години 12 хвилин. Андреєску подала 1 раз навиліт, зробила 3 подвійні помилки і реалізував 6 брейк-пойнтів з 12. Світоліна зробила 1 ейс, допустила 2 подвійні помилки і реалізувала 6 брейк-пойнтів з 19.

Андреєску стала першою в історії володаркою уайлд-кард, яка зуміла пробитися у фінал турніру в Індіан-Веллсі.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За титул представниця Канади, до старту турніру займала 60-е місце в рейтингу WTA, битиметься з тенісисткою з Німеччини Анжелік Кербер.

З нового тижня Еліна повернеться до топ-5 світового рейтингу. Раніше вона програла півфінали в Досі і Дубаї.

Світоліна вперше в кар'єрі вийшла у півфінал турніру серії WTA Premier Mandatory в Індіан-Уеллсі, обігравши чеську тенісистку Маркету Вондроушову.

Матч Світоліна - Вондроушова тривав 2 години 13 хвилин і завершився з рахунком 4:6, 6:4, 6:4.

Після перемоги Світоліна зізналася, що це був не ідеальний матч, але вона змогла боротися завдяки своїй фізичній підготовці.

"Було важливо боротися за кожен м'яч в цій зустрічі і намагатися виконати на один удар більше суперниці. Цей матч не можна назвати ідеальним, але я боролася. Мені потрібно було залишатися в грі.
Маркета - складна суперниця, в матчі з нею не можна стояти на місці. Я намагалася використовувати усі сили, що залишилися. Добре, що попереду вихідний. У мене буде час на відновлення. Я дуже втомилася, але це нормально. Можу заявити, що я змогла витримати два дуже важких матчі завдяки своїй фізичній підготовці", - передає слова Світоліної офіційний сайт WTA.

Як писав Знай.ua, Світоліна зберегла свою шосту позицію в оновленому рейтингу WTA.

Ще одна українка - Леся Цуренко - опустилася на чотири позиції і тепер посідає 28-у сходинку.
Українка Даяна Ястремська опустилася на одну сходинку і опинилася на 37-му місці.

Українки в оновленому рейтингу WTA
Українки в оновленому рейтингу WTA

Очолює оновлений рейтинг WTA японка Наомі Осака:

Оновлений рейтинг WTA
Оновлений рейтинг WTA

Як повідомляв Знай.ua, Світоліна та Абраменко поборються за найвищу спортивну нагороду України.