Лідер збірної Норвегії з біатлону Йоганнес Бо виграв чотири золоті медалі на чемпіонаті світу в шведському Естерсунді. 25-річний спортсмен став кращим у спринті, міксті, сингл-міксті та класичній естафеті.

Раніше подібне досягнення вдавалося лише трьом біатлоністам:

– Уле-Ейнару Бйорндалену в 2005 році в Хохфільцені (спринт, персьют, естафета і мас-старт) і 2009 році в Пхьончхані (спринт, персьют, індивідуалка і естафета).

– Еміль Хегле Свендсену в 2013 році в Нове мєсто (мікст, спринт, персьют і естафета)

– Мартену Фуркаду в 2016 році в Холменколлені (мікст, спринт, персьют і індивідуалка).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Йоганнес Бо може побити рекорд, якщо виграє завтрашній мас-старт.

У рамках чемпіонатів світу змішана естафета була вперше проведена в 2005 році (окремо в Ханти-Мансійську в рамках фінального етапу Кубка світу). Одиночна змішана естафета проводилася на чемпіонаті світу вперше.

Успіх українських біатлоністок

Жіноча збірна України з біатлону у складі Анастасії Меркушиної, Віти Семеренко, Юлії Джими і Валі Семеренко фінішувала третьою в естафеті чемпіонату світу-2019.

Запорукою успіху українок стала стабільна робота на вогневих рубежах: за всю гонку нашим дівчатам знадобилося лише п'ять додаткових патронів. Заключний етап бігла Валя Семеренко, яка зуміла відстояти третє місце в боротьбі з грізною Лаурою Дальмайєр.

Чемпіонат світу-2019. Естафета. Жінки

1. Норвегія (1+8) 1:12:00,1

2. Швеція (0+6) +24,3

3. Україна (0+5) +35,1

4. Німеччина (1+14) +35,6

5. Росія (0+12) +43,6

6. Словаччина (0+9) +53,1

Вперше в історії

14 березня у шведському Естерсунді в рамках чемпіонату світу з біатлону відбулася перша в історії одиночна змішана естафета.

Переможцями гонки стали Марте Ройселанд і Йоганнес Бо зі збірної Норвегії, яка пройшла дистанцію без промахів. На другому місці фінішували Доротея Вірер і Лукас Хофер з Італії. Бронзу виграла збірна Швеції, за яку бігли Ханна Еберг і Себастьян Самуельссон.

Національна команда України в особі Анастасії Меркушиної і Дмитра Підручного фінішувала на 5-му місці. Зазначимо, що після другого етапу українська команда лідирувала в гонці, але промахи Насті на вогневому рубежі дозволили опонентам обігнати нашу збірну.

Після заключної стрільби Підручний програвав 3,2 секунди росіянину Матвію Єлисєєву, але зумів відіграти відставання і випередити суперника на 11 секунд.

16 березня на чемпіонаті світу відбудуться жіноча (14:15 за київським часом) і чоловіча естафети (17:30).