Форвард Тоттенгема Гаррі Кейн удостоївся знака Ордена Британської імперії 5 ступеня.

Церемонія вручення відбулася в Букінгемському палаці, а нагороду за досягнення у футболі капітан збірної Англії отримав з рук принца Вільяма.

"Це велика гордість і величезна честь для моєї сім'ї. Величезне спасибі тренерському штабу і партнерам по збірній Англії", - поділився емоціями Кейн у своєму Twitter.

Новий контракт Сульшера в МЮ

Манчестер Юнайтед оголосив про підписання нового контракту з головним тренером команди Уле Гуннаром Сульшером, попередня угода якого минала за підсумками нинішнього сезону.

Новий договір норвезького спеціаліста з МЮ розрахований на 3 роки.

Сульшер наприкінці минулого року замінив у Манчестер Юнайтед Жозе Моуріньо і очікувалося, що скандинав прийде в команду на тимчасовій основі, але керівництву і фанатам МЮ припала до душі робота норвежця.

Таким чином, успіхи Сульшера змусили керівництво манкуніанців продовжити з ним угоду.

МЮ при Сульшері виграв 14 матчів з 19-ти. Команда повернулася в боротьбу за топ-4 АПЛ, а в Лізі чемпіонів пробилася до 1/4 фіналу.

Жуйка сера Алекса Фергюсона

Жувальна гумка, яку колишній головний тренер Манчестер Юнайтед Алекс Фергюсон жував під час свого останнього матчу на чолі манкуніанців, була продана на інтернет-аукціоні eBay. За підсумками торгів ціна лота склала 390 тисяч фунтів.

Останнім матчем в якості головного тренера для Фергюсона став матч Прем'єр-ліги Англії проти " Вест Бромвіча 19 травня 2013 року. Та зустріч завершилася результативною нічиєю 5:5. Всі виручені кошти підуть у благодійний фонд Манчестер Юнайтед.

Алекс Фергюсон очолював Манчестер Юнайтед з 1986 по 2013 рік. Під його керівництвом манкуніанці виграли 38 трофеїв, в тому числі завоювали 13 титулів чемпіонів Англії і дві перемоги в Лізі чемпіонів. Також знаменитий фахівець добився успіхів з Абердіном, іншими шотландськими клубами і збірної Шотландії.

По ходу кар'єри тренера Алекс Фергюсон прославився тим, що під час матчів ефектно жував жуйку.

Новий претендент на Челсі

Англійський бізнесмен Джим Реткліфф хоче купити лондонський Челсі, інформує The Times.

За інформацією видання, нинішній власник Челсі Роман Абрамович оцінює клуб в 2,2 мільярди євро. Дана сума не зовсім влаштовує Реткліффа, тому що на нього до того ж ляжуть витрати з реконструкції стадіону "Стемфорд Брідж".

Реткліфф є найбагатшою людиною в Англії, а в рейтингу Forbes займає 110-е місце, відстаючи від Абрамовича на три позиції.

66-річний Реткліфф є засновником однієї з найбільших у світі нафтохімічних компаній Ineos. Бізнесмен володіє швейцарським клубом "Лозанна", а в грудні придбав британську шосейну велокоманду Team Sky.

Абрамович купив "Челсі" в 2003 році. За цей час клуб п'ять разів ставав чемпіоном Англії, а також вигравав Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

У першому поєдинку лондонська команда перемогла з рахунком 3:0, а тому мала гарний заділ перед матчем-відповіддю.

Але в повторній зустрічі Челсі забив ще більше. У першому таймі тричі англійці забили у ворота динамівців. У всіх трьох голах мала місце помилка угорського захисника "біло-синіх" Тамаша Кадара, який 14 березня святкує свій 29-й день народження.

Точними ударами за Челсі відзначилися двічі Олів'є Жиру і Маркос Алонсо.

У другій половині зустрічі "аристократи" продовжили забивати. Жиру оформив хет-трик і ще один гол у свій актив записав Каллум Хадсон-Одоі.

Міг забивати гол престижу Сергій Сидорчук, але спочатку капітан динамівців пробив у воротаря Кепу Аррісабалагу, а потім на добиванні влучив у штангу.

Додамо, що по ходу зустрічі Денис Гармаш, який в цій зустрічі зіграв за Динамо в якості форварда, двічі забив у ворота лондонців, але з офсайду. Також ще один раз Гармаш ледь не зрізав м'яч у свої ворота після подачі кутового.

Матч завершився перемогою "Челсі" з рахунком 0:5.

До слова, після матчу експерти телеканалу "Футбол" Олександр Головко та Олександр Яковенко заявили, що в пропущених голах винен не тільки Тамаш Кадар, а вся команда. На їхню думку, Томаш Кенджора, Віктор Циганков та інші лідери киян мали зіграти краще.

Зазначимо, що на грі був аншлаг, "Олімпійський" був заповнений на 95%! Гру з англійським грандом відвідало 64,8 глядачів.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч

Динамо Київ - Челсі Лондон - 0:5 (0:3)

Голи: Олів'є Жиру, 5, 33, 59, Маркос Алонсо, 45, Каллум Хадсон-Одоі, 78.

Попередження: Віталій Миколенко, 61 - Сесар Аспілікуета, 73.

Як раніше повідомляв Знай.ua, відбулося жеребкування чвертьфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи.