УЄФА готує жорсткі санкції за прояв расизму футбольними фанатами. Про це заявив президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін.

За словами Чеферіна, в УЄФА хочуть посилити санкції за прояви расизму, аж до виключення команди зі змагань.

"Я не бачу більш жорстких санкцій, ніж заборона уболівальникам на відвідування стадіонів, матчі при порожніх трибунах, штрафи. Якщо порушення носять хронічний характер, ми могли б викинути клуб чи збірну з турніру. Все можливо. Але це остання міра.

Треба позбутися ідіотів, тому що футбол - найпопулярніша річ у світі. Потрібно просвіщати людей, працювати з урядами. Це просто катастрофа, що у 2019 році ми повинні організовувати конференції на підтримку різноманітності. Мавпячі ухання, банани на полі, відредаговані фотографії Анни Франк, місця, де жінкам не дозволяють дивитися футбол, не говорячи вже про те, щоб пограти. Це безумство. Так що це заклик до рішучих дій і допомоги з боку урядів, тому що з мене вистачить. Я не хочу займатися політикою, але це дико - чути, як різні політики, вкрай праві політики, пропагують расизм, сексизм і гомофобію", - заявив Чеферін.

Останнім часом збірна України київське "Динамо" не раз карали матчами при порожніх трибунах за прояви расизму.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Так, дисциплінарний комітет УЄФА покарав Динамо частковим закриттям трибун стадіону (сектори 41-62) в наступному домашньому матчі киян під егідою організації. Київський клуб поніс покарання за дії уболівальників у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи проти Олімпіакоса.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Іспанія та Італія виграли перші матчі відбору Євро-2020.