Польський захисник київського Динамо Томаш Кенджора отримав дискваліфікацію на один матч, а також одну гру умовно в разі повторення грубого порушення, повідомляє сайт ФФУ.

Рішення було прийнято після розгляду справи Контрольно-дисциплінарним комітетом ФФУ (КДК) через неспортивну поведінку 24-річного поляка в матчі 26-го туру УПЛ проти ФК Львів.

Головний тренер киян Олександр Хацкевич покараний штрафом сумою в 5000 гривень за неявку на післяматчеву прес-конференцію після гри 1/4 фіналу Кубка України проти донецького Шахтаря.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Таким чином, Кенджора пропустить наступний матч Динамо в УПЛ проти Зорі, який відбудеться 11 травня. Раніше він вже не зіграв з Олександрією.

У поточному сезоні захисник провів 38 матчів у всіх турнірах за Динамо, забивши 4 голи і зробивши 4 асисти.

Динамо йде на другому місці турнірної таблиці УПЛ, відстаючи від лідируючого Шахтаря на 9 очок.

Динамо підписало контракт з 18-річним нігерійським захисником Джозефом Окоро, який перебував на перегляді в розташуванні "біло-синіх" кілька тижнів.

Африканський легіонер отримав 44-й номер у Динамо. Про це повідомив агент юного новобранця Дмитро Селюк.

"18-річний Джозеф Окоро підписав контракт з Динамо Київ. З чим його і вітаю. Впевнений, що за нього мені соромно не буде", - написав Селюк.

На перегляд в "Динамо" прибув 17-річний півзахисник Гусейн Джафаров, повідомляє "Динамоманія".

Молодий футболіст до цього перебував на перегляді в казанському "Рубіні", де притягувався до тренувань з першою командою Курбана Бердиєва, а також грав за неї в товариських матчах. Також Джафаров виступав лише на аматорському рівні в Санкт-Петербурзі та грав у пляжний футбол.

У Гусейна, який народився 14 травня 2001 року, подвійне громадянство - Росії та Азербайджану.

4-го травня в рамках 27-го туру УПЛ Динамо грало з Олександрією. Матч лідерів чемпіонату України закіничився внічию 1:1.

Першу половину зустрічі виграли олександрійці, завдяки голу Валерія Лучкевича. У другому таймі кияни змогли відігратися після голу Назарія Русина.

Прем'єр-ліга України. 27-й тур. НСК "Олімпійський" (Київ)

Динамо Київ - Олександрія - 1:1 (0:1)

Голи: Назарій Русин, 65 - Валерій Лучкевич, 8.

Динамо: Георгій Бущан - Віталій Миколенко, Тамаш Кадар, Артем Шабанов, Микита Кравченко (Євген Ісаєнко, 88) - Володимир Шепелєв (Назарій Русин, 60), Олександр Андрієвський - Георгій Цітаішвілі (Микола Шапаренко, 46), Віталій Буяльський, Віктор Циганков - Карлос Де Пена

Олександрія: Юрій Паньків - Павло Пашаєв, Владислав Бабогло, Антон Шендрик (Денис Дедечко, 54), Андрій Цуріков (Кирило Ковалець, 32) - Андрій Запорожан, Євген Банада - Максим Задерака, Артем Полярус, Валерій Лучкевич (Дмитро Гречишкін, 26 ) - Артем Сітало

Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Після цього матчу Динамо з 61 очком посідає друге місце в УПЛ. Олександрія з 48 балами розташувалася на третій позиції.

4 травня у Харкові в рамках 27-го туру УПЛ Шахтар з розгромним рахунком 5:0 виграв у Львова.

Цікаво, що перший тайм завершився з мінімальною перевагою "гірників", які вийшли вперед після автоголу Альваро.

У другій половині зустрічі донеччани виявилися більш успішними біля воріт львів'ян і чотири рази відзначилися голами. Точними ударами відзначилися Веллінгтон Ньому, Болбат Сергій, Віктор Коваленко і Алан Патрік.

Прем'єр-ліга України. 27-й тур

Шахтар Донецьк - ФК Львів - 5:0 (1:0)

Голи: Альваро, 17 (автогол), Веллінгтон Ньому, 51, Болбат Сергій, 55, Віктор Коваленко, 63, Алан Патрік, 76.

Зоря приймала Маріуполь в матчі 27-го туру Прем'єр-ліги України.

Маріупольці здобули мінімальну перемогу в поєдинку, забивши єдиний гол на 34-й хвилині.

Прем'єр-ліга України. 27-й тур

Зоря - Маріуполь 0:1 (0:1)

Гол: Фомін, 34

Зоря: Шевченко - Караваєв, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко - Чайковський (Сілас, 82), Арвеладзе - Громов (Луньов, 46), Ледньов, Хомченовський - Будківський (Іванович, 61)

Маріуполь: Гальчук - Кірюханцев, Чоботенко, Яворський, Биков - Ігнатенко, Мішньов - Зубков (Сікан, 90+3), Пихальонок, Чурко (Тищенко, 75) - Фомін (Борячук, 68)

Попередження: Вернидуб - Зубков, Чурко

Зоря після цього матчу з 38 очками йде на 4-му місці в УПЛ, Маріуполь з 36 балами розташувався на 5-й позиції.

Форвард київського Динамо Фран Соль у своєму Instagram дублює тексти українською мовою. 27-річний іспанський гравець вважає, що так і має бути.

"Пишу в своєму Instagram українською, бо зараз живу в Україні. Я маю це робити, так правильно. Звичайно, я не майстер, тому використовую Google Translate або питаю у свого вчителя. Вчу українську та російську. Виходить такий мікс, але я повинен знати і російську мову, так як Олександр Хацкевич говорить на ній. Але мені корисно вчити і українську", - сказав Фран Соль в інтерв'ю FootballHUB.

"Іспанська мова Дениса Бойка? Він непогано говорить по-іспанськи. Коли я тільки приїхав, то зрадів, що з кимось можу поговорити рідною мовою. Шапаренко трохи говорить по-англійськи, Миколенко теж", - додав Соль.

Успіх збірної України в Люксембургу

25 березня в рамках відбору на Євро-2020 збірна Люксембургу приймала збірну України.

Перший тайм завершився внічию 1:1. На гол Давіда Тюрпеля на 34-й хвилині українці відповіли забитим м'ячем у виконанні Віктора Циганкова на 40-й хвилині.

У другій поливне зустрічі українці почали активніше атакувати в надії перемогти. Мали шанси і футболісти Люксембургу вирвати вікторію. Але фортуна цього вечора посміхнулася команді Андрія Шевченка. На заключній доданій хвилині Руслан Малиновський зробив навіс в штрафну, а Жерсон Родрігес, який показав у матчі рівень Кріштіану Роналду, забив головою м'яч у свої ворота. Таким чином, збірнаУкраїни вигризла перемогу завдяки автоголу!

Чемпіонат Європи. Кваліфікація. Група В

Люксембург - Україна - 1:2 (1:1)

Голи: Давид Тюрпель, 34 - Віктор Циганков, 40, Жерсон Родрігес, 90+3 (автогол).

Завдяки цій перемозі Україна з 4 очками очолила групу В.

Пропонуємо вам ознайомитися з іншими результатами матчів, які відбулися 25 березня:

Португалія - Україна - 0:0

22 березня в Лісабоні, на стадіоні "Да Луш", збірна Португалії приймала збірну України.

Команда Андрія Шевченка вистояла в непростому поєдинку. Протягом усього матчу Роналду і компанія атакували ворота українців. Кілька разів за гру Андрій П'ятов здійснив класні сейви. Наші хлопці також тікали в контратаки і могли забивати. Під завісу зустрічі і зовсім був чудовий шанс вирвати перемогу. Євген Коноплянка пробив здалеку, Руй Патрісіу не зафіксував м'яч у руках і якихось сантиметрів не вистачило Жуніору Мораесу, щоб бути першим на добиванні.

Матч завершився внічию 0:0

Чемпіонат Європи 2020. Кваліфікація. Група В. 1-й тур

Португалія - Україна - 0:0 (0:0)

Попередження: Тарас Степаненко, 86 (Україна)

Відзначимо, що в цьому матчі дебютував за збірну України натуралізований бразилець Жуніор Мораес, який замінив у другому таймі Романа Яремчука.

Крім того, що виручав Андрій Пятов, відзначимо хорошу гру Віталія Миколенка, який надійно опікував Кріштіану Роналду і підключався до атак. Також виділимо гру Руслана Малиновського, Миколи Матвієнка, Романа Яремчука та інших наших виконавців.

Роналду, на щастя України, хоч і не забив у цьому матчі, все одно він залишається найкращим бомбардиром Європи на рівні збірних.

Можна сказати, що Україна успішно почала кваліфікацію, тому що не програла чинному чемпіону Європи на його полі. В іншому матчі нашої групи Люксембург переміг вдома Литву з рахунком 2:1.

Фінальний розіграш Євро-2020 пройде в 12 містах у період з 12 червня по 12 липня 2020 року.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Іспанія та Італія виграли перші матчі відбору Євро-2020.