Вперше з 2008 року у фіналі Ліги Чемпіонів зіграють дві англійські команди: "Тоттенхем" і "Ліверпуль".

Це буде третій в історії фінал єврокубка між англійськими командами. Представники Туманного Альбіону зустрічалися у фіналі Кубка УЄФА-1972. Тоді "Тоттенхем" за сумою двох матчів переміг "Вулверхемптон".

У фіналі Ліги чемпіонів англійські клуби грали між собою у 2008 році, де "Манчестер Юнайтед" по пенальті обіграв лондонський "Челсі".

Фінал ЛЧ відбудеться 1 червня в Мадриді (Іспанія).

Нагадаємо, Тоттенхем став другим фіналістом Ліги чемпіонів. "Шпори" виграли у Аякса в Амстердамі з рахунком 2:3, хоча програвали по ходу зустрічі у два голи.

У фіналі Тоттенгем зіграє з Ліверпулем, який пройшов Барселону.

8 травня відбувся матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів, в якому Аякс приймав Тоттенгем на "Йохан Кройфф Арені". Матч в Лондоні завершився перемогою амстердамців з рахунком 0:1, а тому англійцям потрібно було атакувати і забивати.

Перший тайм виграли голландці, завдяки голам Маттейса де Лігта і Хакіма Зійеха. Здавалося, Аякс без проблем пройде в фінал ЛЧ, але "шпори" зробили сюрприз. На початку другого тайму Лукас Моура оформив дубль і повернув інтригу матчу. І тут почалися справжні нерви: один гол виводив Тоттенгем у фінал. І це сталося! Але вже на 6-й доданій хвилині, коли Моура оформив хет-трик! Так Тоттенгем вперше в історії вийшов у фінал Ліги чемпіонів!

Ліга чемпіонів. Півфінал. Матч

Аякс Амстердам - Тоттенхем Хотспур - 2:3 (2:0)

Голи: Маттейс де Лігт, 5, Хакім Зійех, 35 - Лукас Моура, 55, 59, 90+6.

У фіналі Ліги чемпіонів лондонці зіграють з Ліверпулем, який вибив у півфіналі Барселону.

Як раніше повідомляв Знай.ua, УЄФА готує новий формат Ліги Чемпіонів.