Нідерландська тенісистка Кікі Бертенс завоювала титул на турнірі серії Premier Mandatory в іспанському Мадриді.

У фінальному матчі голландка перемогла у двох сетах румунку Сімону Халеп. Матч тривав 1 годину 28 хвилин і завершився з рахунком 2:0 (6:4, 6:4).

Бертенс вперше в кар'єрі виграла титул категорії Premier Mandatory. У минулому сезоні представниця Нідерландів також грала у фіналі Прем'єра в Мадриді, але поступилася у вирішальному матчі чешці Петрі Квітовій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

В 2019 році Бертенс вибила Петру на стадії чвертьфіналу Madrid Open, обігравши опонентку з рахунком 2:0 (6:2, 6:3).

За перемогу на Madrid Open Бертенс отримає 350 очок, що дозволить їй піднятися на четверту сходинку світового рейтингу WTA. Халеп залишилася на другій сходинці.

Друга ракетка світу Рафаель Надаль не зумів вийти у фінал турніру серії Masters в Мадриді. Іспанець у півфіналі поступився грецькому тенісистові Стефану Циципасу з рахунком 1:2 (4:6, 6:2, 3:6).

Матч тривав 2 години 36 хвилин. За цей час Надаль зробив 1 ейс, допустив 1 подвійну помилку і виграв 5 брейк-пойнтів. Циципас ж виконав 5 подач навиліт, здійснив 1 подвійну помилку і реалізував 6 брейк-пойнтів.

Таким чином, Надаль вже на третьому турнірі в цьому році вилітає на стадії півфіналу. Крім Мадрида це були Індіан-Уеллс і Барселона. 32-річний іспанець у цьому сезоні ще не завойовував трофеї.

У свою чергу, Циципас вперше в кар'єрі обіграв Надаля, якому до цього поступився в трьох матчах.

У фіналі 20-річний грек зіграє з сербом Новаком Джоковичем, який пройшов Домініка Тіма в півфіналі.

Допомога українській тенісистці

Сім'я 16-річної української тенісистки Дар'ї Лопатецької, яка займає 231-ю позицію в рейтингу WTA, звертається за допомогою у зборі коштів на термінову операцію.

"В четвер, 9 травня, виступаючи на професійному турнірі в Римі, член збірної команди України з тенісу, багаторазова чемпіонка Європи і світу в складі збірної команди України, Дар'я Лопатецька, отримала травму - розрив меніска.

Тепер їй необхідна термінова операція. Клініка в Італії погодилася зробити екстрену операцію позачергово. Вартість - €12,000.

Ця операція дасть шанс повернутися українській тенісистці на корт. Просимо всіх небайдужих до долі Дар'ї надати посильну допомогу.

Номер телефону сестри Дар'ї : +38(093)056-21-41 (Марія).

Сподіваємось на Вашу допомогу", - йдеться у зверненні.

У п'ятницю, 10 травня, відбулося жеребкування основної сітки одиночного розряду у жінок на грунтовому турнірі серії Premier 5 в Римі.

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA), яка є чинною дворазовою чемпіонкою турніру, пропустить перший круг, а в другому зустрінеться з білорускою Вікторією Азаренко (№52 WTA) або китаянкою Чжан Шуай (№45 WTA).

Леся Цуренко (№26 WTA) на старті Прем'єра буде грати проти Юлії Путінцевої (№43 WTA) з Казахстану. Раніше суперниці зустрічалися чотири рази, рахунок рівний. Українка перемогла у Хобарті (2018) і Дубаї (2019).

Третя ракетка України Даяна Ястремська (№38 WTA) дебютує на «Internazionali BNL d'italia» поєдинком проти іспанки Карлу Суарес Наварро (№27 WTA), у якої вона виграла одну очну зустріч у другому колі Australian Open-2019.

У кваліфікації українки не представлені.

Турнір в Римі відбудеться пройде з 13 по 19 травня.

Букмекери оцінили шанси першої ракетки України Еліни Світоліної виграти в цьому сезоні хоча б один з турнірів Великого шолома.

Ймовірність цього оцінюється коефіцієнтом 4. Такі ж шанси перемогти на мейджорі має Анжелік Кербер. Вище них розташувалася тільки Гарбіньє Мугуруса.

Ставки букмекерів
Ставки букмекерів

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна закріпилася в рейтингу найкращих тенісисток світу.