Швейцарець Джанні Інфантіно переобраний на пост президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) на другий термін, повідомляє прес-служба організації.
Інфантіно був єдиним кандидатом, переобрання якого відбулося на конгресі ФІФА в Парижі, Франція.
Вибори пройшли на безальтернативній основі. Примітно, що Інфантіно був обраний головою організації "аккламацією" - його кандидатуру підтримали з допомогою оплесків.
"Дякую всім - моїй родині, друзям, тим, хто мене любить і ненавидить. Сьогодні я люблю всіх вас", - сказав Інфантіно після переобрання.
49-річний Інфантіно буде обіймати цю посаду до 2023 року.
Нагадаємо, Джанні Інфантіно очолює ФІФА з лютого 2016 року. Тоді він змінив Йозефа Блаттера, який залишив посаду через корупційного скандалу.

Джанні Інфантіно переобрали на другий строк, Getty Images
Джанні Інфантіно переобрали на другий строк, Getty Images

Як писав Знай.ua, Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА має намір внести важливу зміну у футболі, повідомляється на офіційному сайті організації.

УЄФА попросив ФІФА і Міжнародну раду футбольних асоціацій (ІФАБ) переглянути протокол дій при струсах мозку для футболістів, які вони отримали під час матчу.
Головна вимога - щоб лікарі мали більше часу для надання першої допомоги за межами поля перед тим, як гравець повернеться до гри.
Таким чином УЄФА хоче запобігти випадкам, коли футболісти продовжували поєдинок зі струсом мозку.
"Здоров'я гравців - питання першорядної важливості. Я твердо переконаний, що чинний регламент щодо струсів мозку потребує доопрацювання, щоб захистити і гравців, і лікарів.
Треба дати їм можливість поставити правильний діагноз без шкоди для тієї або іншої команди", - сказав президент УЄФА Александер Чеферін.

Як раніше повідомляв Знай.ua, помер екс-президент УЄФА і творець Ліги чемпіонів.