Лідер збірної України з боксу Олександр Хижняк з командою виступлять на Європейських іграх, які відбудуться 21-30 червня в Мінську.

Хижняк з командою будуть відстоювати звання найкращої чоловічої збірної в Європі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для боксерів-чоловіків Європейські ігри стануть чемпіонатом Європи, а значить там зберуться найсильніші спортсмени.

Склад української збірної:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чоловіки:

49 кг – Назар Куротчин
52 кг – Дмитро Замотаєв
56 кг – Микола Буценко
60 кг – Юрій Шестак
64 кг – Ярослав Харциз
69 кг – Євген Барабанов
75 кг – Олександр Хижняк
81 кг – Степан Грекул
91 кг – Рамазан Муслимов
91+ кг – Віктор Вихріст

Жінки:

51 кг – Тетяна Коб
60 кг – Юлія Циплакова
75 кг – Марія Боруца

Збірна України їде до Мінська в якості найкращої команди минулого ЧЄ. Олександр Хижняк не просто блискуче виграє всі турніри, в яких бере участь, але і регулярно стає найкращим боксером змагань.

Хороші перспективи завоювати медалі є у Дмитра Замотаєва, Миколи Буценка, Юрія Шестака та Віктора Вихриста.

Як писав Знай.ua, чинний чемпіон Європи та світу серед аматорів, лідер збірної України з боксу, Олександр Хижняк поділився планами на майбутнє, а також розповів, чим займається у вільний від боксу час.

"Коли у мене є вільний час, то я читаю або дивлюся фільми, щоб розслабитися і додати знань. Моя пристрасть - це українська культура та історія, намагаюся дізнатися про них якомога більше. Читаю книжки про козаків і нашу релігію, вивчаю Біблію.

Моя головна мета - це Олімпійські ігри-2020 та поточний сезон дуже важливий для підготовки і моєї кар'єри. 2019 рік почався позитивно. Я виграв турнір Странжа в Болгарії та міжнародний турнір у Грузії. Моя наступна зупинка - Європейські ігри в Мінську", - передає слова Хижняка Sky Sports.

Олександр Хижняк
Олександр Хижняк

Нагадаємо, у листопаді 2018 року Хижняк став чемпіоном України.
Нагадаємо, Хижняк став найкращим спортсменом 2017 року в Україні. Крім того, Міжнародна боксерська асоціація (AIBA) визнала українця найкращим боксером 2017 року незалежно від вагової категорії.
У 2017 році Хижняк виграв чемпіонат Європи і завоював золото у ваговій категорії до 75 кг на чемпіонаті світу в Гамбурзі.

Як повідомляв портал Знай.ua, визначилися чемпіони України з боксу та склад збірної.