28 липня в Одесі відбудеться матч за Суперкубок України-2019, який розіграють київське "Динамо" та донецький "Шахтар".
Матч пройде на стадіоні "Чорноморець", початок - 21:00.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Головним суддею гри буде Віталій Романов із Дніпра. Асистентами Романова стануть Олександр Войтюк (Запоріжжя) та Володимир Володін (Херсон). Четвертий арбітр - Семен Шлончак. Спостерігачем буде Віталій Годулян.
У цьому матчі в режимі оффлайн буде тестуватися система відеодопомоги арбітрам (VAR). Арбітром у цій якості призначений Євген Арановський з Києва.
Орієнтовні склади команд:
Шахтар: Пятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Ізмаїлі, Степаненко, Тете, Алан Патрік, Маркос Антоніо, Тайсон, Мораес
Динамо: Бойко, Миколенко, Кадар, Кендзьора, Піваріч, Сидорчук, Буяльський, Шепелєв, Караваєв, Гармаш, Вербич
Луїш Каштру (головний тренер Шахтаря): "Ми повинні поважати Динамо, враховуючи, як багато вони добилися і яким суперником є для них Шахтар. Ця команда зазвичай намагається перевести свого опонента на один з флангів, потім змінити його і здійснити атаку. В останній третині поля часто йдуть подачі в штрафну, що змушує нашу лінію оборони сідати, через що в цій зоні багато футболістів. Динамо є дуже небезпечним, тому ні в якому разі не слід фокусуватися на одному гравцеві. Буде максимальна увага до всієї команди".
Олександр Хацкевич (головний тренер "Динамо"): "На кону - трофей, але, окрім цього майбутній поєдинок покаже, наскільки нам вдалося підготуватися до сезону. Ну а ігрові кондиції будемо набирати через матчі".
Ставки букмекерів на матч "Динамо" - "Шахтар":
За прогнозами букмекерів, фаворитом матчу є "Шахтар". На перемогу донецького клубу приймають ставки з коефіцієнтом - 2,21. Перемога "Динамо" оцінюється в 3,08. Нічия - 3,60.
Нагадаємо, Суперкубок розігрувався 15 разів. Його володарями були тільки два клуби - "Шахтар" і "Динамо". "Гірники" перемогли у матчі 8 разів, а кияни - 7.

Як повідомляв портал Знай.ua, Луїш Каштра став новим головним тренером донецького "Шахтаря".