СБУ повідомляє, що чиновники, задіяні в сфері спорту, придумали, як викрадати гроші з бюджету. Злочинна схема зав'язана на закупівлю ліків і медичних препаратів для національних збірних команд України.

Держустанова "Управління збірних команд та проведення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" підпорядковується Минестерству молоді та спорту України. Саме управління порушило закон і придбало у приватної організації ліки і медпрепарати на 8 млн гривень, як передає СБУ.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У справі відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК, що задукоментовано: куплені препарати взагалі не є лікарськими засобами. Деякі з них не пройшли контроль у Національному антидопінговому центрі, а їх вже передали спортсменам під виглядом нібито лікарських засобів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Держбюджету України ці дії завдали шкоди на більш ніж 8 млн гривень, до того ж, національні команди України можуть опинитися в неприємній ситуації на міжнародних змаганнях, адже продукція не проходила допінг контроль.

Головний лікар Міністерства молоді та спорту України під підозрою у скоєнні злочину, в даний момент вирішується, яке він понесе покарання. Також слідство продовжує встановлювати всіх фігурантів справи. Їх збираються притягнути до кримінальної відповідальності.

Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з Київською місцевою прокуратурою №7 займалося цією справою.

Нагадаємо, раніше Коноплянка може опинитися в "Динамо": що сталося у "Шальке".

Також Знай.uа писав, що екс-нападник "Чорноморця" Рієра ошелешив визнанням: "Україна - зіпсована, є тільки два міста, де можна жити".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що всесвітньо відомий футболіст сказав, хто розвалив київське "Динамо": "Шарахався з боку в бік...".