18-річна українська дзюдоїстка Дарина Білодід стала дворазовою чемпіонкою світу з дзюдо в категорії до 48 кг, захистивши свій титул на змаганнях у Токіо.

Білодід була чинною чемпіонкою світу, тому на змаганнях стартувала відразу з 1/16 фіналу.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Дивіться фотографії самої юної дворазової чемпіонки світу:

Фото 1 из 7.
Фото 2 из 7.
Фото 3 из 7.
Фото 4 из 7.
Фото 5 из 7.
Фото 6 из 7.
Фото 7 из 7.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Дарина впевнено йшла до свого другого титулу. Достроково іппоном вона перемогла Катаріну Косту з Португалії, Сариуну Цижипову з команди біженців, іспанку Лауру Абелінду Мартінес і колишню чемпіонку світу Уранцецег Мунхбат з Монголії.

У фіналі Білодід зустрілася з 24-річною японкою Тонакі Фуна, чемпіонкою світу 2017 року. Японка провела зустріч активніше і змусила Дарину заробити два попередження, але Білодід спіймала суперницю на контратаці, заробила оцінку ваза-арі і стримала натиск Тонаки Фуна до кінця фіналу.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Нагадаємо, в минулому році Дарина стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо. Тепер вона - наймолодша дворазова чемпіонка світу в історії. На момент перемоги їй виповнилося 18 років і 11 місяців.