18-річний метальник молота Михайло Кохан претендує на звання найкращого молодого легкоатлета світу.

Як повідомляє iaaf.org, Кохан увійшов у список фіналістів ниминации "Нова зірка серед легкоатлетів".

Нагадаємо, Михайло Кохан став сенсацією на Чемпіонаті світу з легкої атлетики в Досі. Він став п'ятим на дорослому чемпіонаті світу (з результатом 77,39), побивши юніорський рекорд з результатів 84,73 метра.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Серед номінантів також - ефіопи Селемон Барега і Ламеча Гірма, бразилець Алісон дос Сантос і норвежець Якоб Ингебригтсен.

Переможець буде оголошений 23 листопада в Монако на церемонії ІААF World Athletics Awards.

Як писав Знай.ua, 18-річна легкоатлетка Ярослава Магучих, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонка Європи U18 і U20, претендує на звання найкращої молодої легкоатлетки світу - Rising Star від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій IAAF.

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images

На це звання претендують п'ять легкоатлеток:

Ярослава Магучих, Україна, стрибки у висоту - чемпіонка Європи U20, рекордсмен світу U20 (2,04 метра), срібний призер дорослого чемпіонату світу в Досі.

Британі Андерсон, Ямайка, біг на 100 метрів з бар'єрами - володарка світового рекорду U20 – 12,71 секунди.

Лемлем Хайлу, Ефіопія, біг на 1500 метрів - найкращий результат сезону U20, бронзова медаль на Африканських іграх, півфіналіст дорослого чемпіонату світу.

Гленда Морейон, Еквадор, спортивна ходьба - найкращий результат сезону на 20 км, найкращий результат сезону і рекорд Південної Америки на 10 км.

Ша’Каррі Річардсон, США, спринт - світовий рекорд U20 на 100 м (10,75 с), світовий рекорд U20 на 200 метрів (22,17 с), чемпіонка NCAA на 100 м.

Нагадаємо, раніше Ярослава Магучих була визнана найкращою молодою спортсменкою Європи за версією Європейських олімпійських комітетів.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Магучих стала наймолодшою переможницею Діамантової ліги в історії.