Чемпіон світу WBA, WBO, IBF і IBO в суперважкій вазі британець Ентоні Джошуа (23-1, 21 КО) може відмовитися від одного зі своїх титулів.
Це пов'язано з обов'язковими захистами поясів. Справа в тому, що WBO і IBF практично одночасно призначили Джошуа обов'язкові захисти проти Олександра Усика (WBO) і Кубрата Пулєва (IBF), і поки що не можуть досягти компромісу.
Олександр Усик, К2 promotions
Олександр Усик, К2 promotions
Як розповів промоутер британця Едді Хірн, організації поки не можуть знайти компроміс в питанні черговості проведення захистів.
"Ми написали WBO і IBF, і відповіді були такі: "Ні, ми наступні, ні, ми наступні.
Чого вони хочуть? Розділити пояси через відсутність здорового глузду? Повинна бути якась система черговості, яка показує, хто наступний. Вони повинні заохочувати боксерів до об'єднання і до завоювання звання абсолютного чемпіона.
Це сумно, і на даний момент, можливо, нам доведеться відмовитися від одного з поясів. Ми будемо розмовляти з Усиком, будемо розмовляти з Пулєвис, подивимось, на яких умовах ми зможемо домовитися з ними. І ми будемо наполягати на тому, щоб IBF і WBO прийшли до якого-небудь рішення", - передає слова Хірна Allboxing.
Як раніше писав перед боєм з Олександром Усиком (17-0, 13 КО) Ентоні Джошуа проведе захист титулу IBF з обов'язковим претендентом Курбатом Пулєвим.

Як писав Знай.ua, Ентоні Джошуа (23-1, 21 КО), який переміг в реванші мексиканця Енді Руїса (33-2, 21 КО) і повернув чемпіонські пояси WBA, WBO, IBF і IBO, повинен провести обов'язковий захист титулів в бою з Олександром Усиком (17-0, 13 КО).

WBO дала Джошуа півроку на проведення цього бою.

Бій Джошуа - Усик повинен відбутися до 4 липня 2020 року.