На зустрічі із Свєтлогорським ЦКК Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко дуже різко і однозначно сказав, що не буде жодного об'єднання двох держав в одну (або створення однієї наднаціональної держави), тому що, на даний момент, Російська Федерація пропонує зробити це в обмін на єдині ціни на енергоносії.

Однак це не означає, що Білорусь згортає своє співробітництво з Російською Федерацією. "Ми будемо і далі працювати по інтеграції. В цьому немає нічого поганого", - наголошує Лукашенко. "Суто економічні питання по інтеграції", - виправдовується президент.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін, spbdnevnik.
Олександр Лукашенко і Володимир Путін, spbdnevnik.

Ця заява на деякий час ставить крапку у паніці великої кількості білорусів і людей по всьому світу, які бояться об'єднання РФ і Республіки Білорусь, а саме така новина нещодавно сколихнула мережу. Згодом Президент Лукашенко дав коментар, у якому пояснив, що в межах Співдружності Росія та Білорусь активно розробляють дорожні карти на різні випадки розгортання історичних і геополітичних подій.

Одна із дорожніх карт справді містить описаний план до об'єднання двох незалежних суверенних держав в одну країну, проте, за словами Президента Білорусі, вони домовились цю дорожню карту не обговорювати.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше Лукашенко зробив скандальну заяву про російсько-українську війну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лукашенко різко розлютився через конфлікт з Росією.

Також "Знай.ua" писав, що Лукашенко був вражений українською армією: "Тоді я не президент Білорусі".