В стародавньому грецькому місті Олімпія запалили олімпійський вогонь для Олімпіади-2020, яка відбудеться влітку. Церемонія пройшла без глядачів через пандемію коронавіруса Covid-19. Про це повідомляє Олімпійський комітет.

Так, після урочистого запалення олімпійського вогню стартувала його естафета. Вперше в історії естафету почала жінка - грецька чемпіонка зі стрільби Анна Коракакі.

Потім вона передала вогонь японській чемпіонці з легкої атлетики Мідзукі Ногучі, яка стала першою японською спортсменкою в естафеті. Останньою отримає вогонь в Греції спортсменка Катерина Стефаніда.

Після цього олімпійський вогонь літаком доставлять в Японію. Подорож розпочнеться з регіону Тохоку. Уточнюється, що 24 липня олімпійський вогонь можна буде побачити на стадіоні в Токіо.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто відзначити, що на іграх змагатимуться 11 тисяч спортсменів, які представляють 206 Національних олімпійських комітетів і олімпійську команду для біженців. Паралімпійські ігри пройдуть з 25 серпня по 6 вересня 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри-2020, які повинні були пройти в Токіо з 24 липня по 9 серпня, можуть перенести на 1-2 роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, літні Олімпійські ігри-2020 можуть провести без глядачів через спалах коронавіруса у світі.

Також портал Знай.uа писав, що Євро-2020 під загрозою зриву через коронавірус.