Півзахисник донецького "Шахтаря" і збірної України Євген Коноплянка підтримав рішення проводити матчі без глядачів, пише Футбол України.

"Я читаю новини і стежу за ситуацією. Це все дуже небезпечно. Дивився в новинах про Фернандо Льоренте, з яким я в номері жив, він зараз стоїть в супермаркеті в Італії... Черги - це страшно.

Навіть не хочу входити в їхнє становище, але можу уявити, як вони схвильовані. Словом, я вважаю правильним не допускати вболівальників на трибуни", - розповів Коноплянка в ефірі каналу "Футбол".

Нагадаємо, товариський матч між збірними України і Франції пройде без глядачів через епідемію коронавіруса у світі.

Як писав Знай.uа, в Італії через епідемію коронавіруса заборонили проводити всі спортивні змагання до 3 квітня, в тому числі Серію А, повідомляє Football Italia.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В Італії через коронавірус скасували всі змагання, Getty Images
В Італії через коронавірус скасували всі змагання, Getty Images

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Всі заходи Серії А (матчі, прес-конференції тренерів та гравців, підготовка стадіонів до матчів) призупинили на невизначений термін.

"У нас немає часу на інші рішення. Цифри говорять про значне зростання заразність і смертності. Серія А та всі інші турніри припинені. Фанатам потрібно прийняти наше рішення", - заявив Конте на прес-конференції.

Наголошується, що на даний момент в Італії зафіксовано понад 9 тис. зараження коронавірусом, а кількість померлих досягла 463 чоловік. Більше 700 людей повністю одужали.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) тимчасово скасував обов'язкове рукостискання футболістів перед матчами.

УЄФА скасував рукостискання футболістів перед матчами, uefa.com
УЄФА скасував рукостискання футболістів перед матчами, uefa.com

Як повідомляється на офіційному сайті УЄФА, таке рішення було ухвалене через епідемію коронавіруса у світі.

Так, у відповідності з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, перед грою футболісти не будуть тиснути руки один одному і суддям. Тимчасова зміна протоколу буде діяти аж до наступного спецуведомления УЄФА з цієї проблеми.

Нові правила стосуються всіх матчів турнірів УЄФА. Таким чином організація прагне мінімізувати потенційну передачу вірусу Covid-19.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Євро-2020 під загрозою зриву через коронавірус.