Масові протести, які було спровоковано у багатьох державах світу загальною хвилею "боротьби проти расизму", в центрі британської столиці закінчилися досить сумно. Лондон буквально розриває від подій.

Місцеве відділення поліції Metropolitan Police Federation, яке об'єднує лондонські поліцейські управи, зажадало від Скотланд-Ярду вибачень і негайної зміни регламентів патрулювання протестних заходів після того, як під час заворушень у центрі столиці в минулі вихідні від дій хуліганів і провокаторів постраждали сорок дев'ять копів.

Протести в Лондоні, фото: telegraph.co.uk
Протести в Лондоні, фото: telegraph.co.uk

Варто нагадати, що в суботу і неділю, 6 і 7 липня, в Лондоні пройшли протести, де відбулися зіткнення між незадоволеними громадянами і поліцією. Вандали також розмалювали фарбою постамент статуї Вінстона Черчілля, вивівши аерозолем слова "Він був расистом". Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Однак, несподівано, з'явилася інформація, що давні вороги поліції футбольні хулігани, прям такі, як з "Хуліганів зеленої вулиці", заявили, що почнуть "полювання" на протестувальників.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Лондонський футбольні фанати, скріншот: Telegram-канал MDK
Лондонський футбольні фанати, скріншот: Telegram-канал MDK

"В Лондоні копи вже не справляються з (борцями проти расизму) вандалами і на допомогу та захист пам'яток до них у суботу прийдуть футбольні фанати. Фанати пишуть в соцмережах "Боббі готуються до жарким вихідним, а лікарні - до покаліченим негрів". Щя буит м'ясо", - пише Telegram-канал MDK.

У свою чергу, прем'єр-міністр Борис Джонсон, який нещодавно перехворів на коронавірусну інфекцію, засудив заворушення в центрі столиці, заявивши, що дії провокаторів перекручують суть народного протесту і що всі винних буде знайдено і покарано.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Amazon заборонила поліції користуватися додатком для розпізнавання обличь.

Як повідомляв Знай.uа біля посольства США в Багдаді впала ракета, в урядовому кварталі пролунав гучний вибух.

Знай.uа писав, у США обезголовили, підпалили і втопили Колумба — протестувальники знищили пам'ятки першовідкривачеві Америки.