Не встигла відома українське зіркове співоче подружжя Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко відпочити від десятків виступів в рамках волонтерської туру кордонами країни, що охопив десятки населених пунктів України, як попереду ще одна масштабна акція – "Святкове олів'є – на передову". Разом з іншими волонтерами улюблена тисячами українців співоча пара відправиться у складі одного з 5 екіпажів, що напередодні Нового Року вирушать у зону ООС, аби доставити українським військовим 6, 5 тон святкового салату і багатотонного мандаринного запасу. Звісно ж, така кількість інгредієнтів потребує чималих командних зусиль у приготуванні. Цікаві подробиці цього процесу та підготовки до старту дізнавалися Знай.ua.

Антоніна Матвієнко, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук
Антоніна Матвієнко, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Продукти для нового рекорду закуплені – які ж "секрети" приготування

Цьогорічна кількість святкового салату у кілька разів перевищує рекордний показник 2014 року в понад 1101 кг.

"Зазвичай, відварити овочі допомагають друзі-ресторатори, а чистимо їх вже дома – це вже традиція останніх 7 років. Раніше ми складали все це в великі відра для майонезу – нам надавав один з супермаркетів, а в цьому році із харчовими контейнерами допоміг друг Володимир Лемперт, у якого своє виробництво в Кам'янському. Також на всіх кулінарів отримали від нього захисні щитки, за що йому щиро вдячний", - ділиться з нами засновник масштабної акції "Святкове олів'є – на передову" Юрій Тира, відомий багаторічною допомогою військовим у зоні АТО.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Наразі вирішене і питання інгредієнтів – для нарізання святкового салату вже заготовлено тони необхідних продуктів:

Картопля (270 кг на 1т) - 1620 кг

Морква (150 кг на 1 т) - 900 кг

Цибуля (80 кг на 1 т) - 480 кг

Зелений горошок (100 кг на 1 т) - 600 кг

Огірки (100 кг на 1т) - 600 кг

Майонез (75 кг на 1т) - 450 кг

Сіль кам'яна (10 кг на 1 т) - 60 кг

Яйця (2100шт×1 т× 90кг) - 540 кг

Ковбаса (200 кг на 1т) - 1200 кг

Загальна вага (брутто) - 6450 кг

"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук
"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук

Важливим кулінарним аспектом є окрема подача майонезу – військові заправляють "Олів'є" вже на місці прибуття новорічного салату.

"Нарізані інгредієнти ми не мажемо майонезом, а накладаємо їх відповідними шарами – у нас є своя спеціальна технологія, щоб він не скисав в дорозі. Салат знаходиться в путі 1 ніч – ввечері ми все вантажимо, а вранці він вже на фронті. Машини направляються по певним секторам, там нас зустрічають військові і ми вже розвозимо по позиціям: це вся лінія фронту – 420 км від Станиці Луганської до Широкино. А в цьому році охопимо ще і кордон з тимчасово окупованим Кримом, де стоять наші десантники", - зазначає організатор смачної акції.

"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук
"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук

Втім, цього року 7-річні традиції дещо зміняться – у зв'язку із невпинним поширенням коронавірусу, волонтери нарізатимуть лише частину із загальних 6, 5 тон салату. Решту інгредієнтів волонтери завантажать наборами – як для невеличких, так і для великих підрозділів.

Зародження кохання, родинна "нарізка" та зірковий екіпаж з Арсеном і Тонею

Незмінними щорічними учасниками новорічної акції, які безпосередньо займаються нарізанням продуктів, є близькі товариші Юрія Тири. Нерідко на процес нарізання приходять цілими родинами.

А на одній з останніх смачних акцій навіть зародилося справжнє кохання.

"Справжніх друзів не буває багато, але, насамперед, цей факт "перекриває" їхня щирість і віра в те, що ми робимо. У нас діти виросли на цьому Олів'є – один з них 7-річний хлопчик, який зараз вже є 14-річним дорослим. Долучаються друзі з інвалідністю, які приїжджають на колясках - серед них подружжя Уляни і Віталія Пчолкіни та відомий мандрівник "Дядя Коля" Подрезан, що об'їхав на колясці півсвіту. У нас на салаті познайомилася пара, у яких нещодавно народилося 2 дівчинки", - відзначає Юрій Тира.

"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук
"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук

В одному з екіпажів на передову відправиться і зіркова пара артистів – Арсен Мірзоян та Антоніна Матвієнко.

"Цього року до Арсена, який відмовився від новорічного корпоративу і поїхав з нами зустрічати 2020-й на фронті, приєднається і його дружина Тоня. Наш екіпаж, вирушить з Києва 30 грудня ніч - зустрічаємо Новий Рік з нашими військовими. Попри кількамісячне перемир'я, хлопці наші там, тому ми ще не бачимо себе в мирному житті настільки, щоб зустрічати Новий Рік вдома у Києві", - ділиться з нами засновник акції "Святкове олів'є – на передову", волонтер Юрій Тира, який і буде за кермом.

Арсен Мірзоян, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук
Арсен Мірзоян, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

До речі, саме на святкуванні Нового Року 2 роки тому на передовій інші "зіркові волонтери" Олександр Положинський і Іван Марунич створили дует "Ол.Ів.'Є" і вже записали 6-й альбом.

Сашко Положинський, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук
Сашко Положинський, #6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Як писав Знай.ua, співоча пара – Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко – кілька останніх місяців провели "на колесах", мандруючи кордонами України. Улюбленці тисяч українців долучилася до іншої волонтерської акції #6992км982мДержавногоКордону, засновником якої теж став Юрій Тира.

#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук
#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Адресні посилки і тони мандарин

Днями було вирішено також і питання палива, необхідного для 5 екіпажів. Питання було закрите у якості подарунку на День Народження організатора даної святкової акції Юрія, яке він відзначив 17 грудня.

Єдиною проблемою на сьогодні є поповнення і довантаження запасів новорічного фруктового "десерту" – загалом, на фронт має поїхати близько 10 тон мандаринів. Охочих приєднатись до цієї доброї справи запрошують на 28 - 29 - 30 грудня за адресою: Петропавлівська Борщагівка, вул Сонячна, 15.

"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук
"Святкове олів'є – на передову" - фото з Фейсбук

Тут можна залишити також і адресні передачі, смаколики, які будуть доставлені по призначенню.