Буває, що деякі пісні пишуть роками, і про них ніхто не знає, а буває таке, що пісні отримують величезну популярність навіть в акустичній версії з простого квартирника.

Хлопці зі "Слух.медіа" розповіли, як пісня Last Christmas стала хітом і провела в останню путь легендарного Джорджа Майкла.

Десь в середині 1980-х гурт Wham! став одним з комерційно найуспішніших британських поп-дуетів. Цілком ймовірно, що Джордж Майкл і Ендрю Ріджлі проклали доріжку і заснували імідж бойз-бендів кінця 1980-х і початку 1990-х начебто Take That І New Kids From The Block.

Wham!, фото: GettyImages
Wham!, фото: GettyImages

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Гурт Wham! став трампліном для кар'єри Джорджа Майкла. Він був музичним двигуном гурту і його обличчям. Ендрю Ріджлі завжди залишався на другому плані, хоча музичних амбіцій у нього і так не було. Після розпаду Wham! у 1986-му він не продовжив займатися музикою, швидше за все, розуміючи, що з тіні Майкла він вийти не зможе.

Wham!, фото: GettyImages
Wham!, фото: GettyImages

Незважаючи на цілих чотири альбоми та багатомільйонні тиражі, Wham! вписали себе в історію поп-музики завдяки двом пісням: легендарній Careless Whisper і пісні, яка стала міжнародним культурним надбанням і отримала безсмертя - Last Christmas.

Ендрю Ріджлі згадує момент створення композиції: "Ми поїли і відпочивали перед телевізором, коли Джордж майже непомітно зник приблизно на годину. Коли повернувся, то хвилювався так, ніби знайшов золото, яке, в певному сенсі, у нього дійсно було. Ми пішли в його стару кімнату, де він тримав синтезатор, і він зіграв мені звабливу, задумливу мелодію приспіву Last Christmas і заспівав перші слова. Це був дивовижний момент. Джордж створив музичну алхімію, поклав сутність Різдва на музику. Лірика, в якій розповідалася історія нещасного кохання, стала майстерним ударом, і, як Джордж це часто робив, зачепила за живе".

Це було в серпні 1984-го. У тому ж місяці Last Christmas було записано, а випущено 3 грудня 1984 року в якості синглу. Джордж Майкл самостійно виконав і записав всі партії та інструменти.

Last Christmas посіла друге місце в британських чартах. Хоча по-справжньому історія Last Christmas, принаймні її творця, закінчилася рівно чотири роки тому, 25 грудня, 2016 року. Саме в цей день, на католицьке Різдво, помер один з найбільших поп-співаків 1990-х Джордж Майкл.

Прощання з Джорджем Майклом, фото: GettyImages
Прощання з Джорджем Майклом, фото: GettyImages

Жахлива іронія - людина, яка співала про те, як метафорично віддала серце коханій або коханому на Різдво, вмирає від серцевої недостатності в це свято. Однак від цього залишилася прекрасна легенда останнього Різдва, з того часу супроводжує Джорджа Майкла і його чарівний хіт. Так закінчилася історія Last Christmas. Але пісня все одно звучатиме до того часу, поки в світі існує Різдво.

Раніше повідомляли, під Києвом Санта Клаус скинув дітям цукерки з повітря - парашут замість оленів.

Як повідомляв Знай.uа, Харламов після розлучення з Асмус перетворився на сексуального Санта Клауса: "На сон прийдешній".

Знай.uа писав, Супрун розповіла, як Санта допоміг Миколі: цю казочку дітям краще не розповідати.