Напередодні Різдва популярний український шоумен, головний ведучий грандіозного шоу-детективу "МАСКА", прем'єра якого вже незабаром відбудеться на телеканалі "Україна", Володимир Остапчук поділився цікавим рецептом смачної та корисної куті.

Українцям варто спробувати накрити святковий стіл за допомогою його рецепту, адже Вова поганого не радить. Про це стало відомо завдяки повідомленню телеканалу "Україна".

Володимир Остапчук, скріншот: YouTube
Володимир Остапчук, скріншот: YouTube

Слово "кутя" має грецьке походження і дослівно означає "варене зерно". Спочатку в Греції та Україні страву подавали напередодні всіх релігійних свят. У нашій країні кутю готували не тільки на Різдво, а й на Водохрещу та інші православні свята.

"Я пам'ятаю, як маленьким на кожне Різдво приїжджав до бабусі. Ми готували кутю, потім виходили і говорили: "Іде кутя на покуття, а узвар – на базар". Спочатку давали першому Місяцю ложечку, і вже після цього їли самі. Така страва була обов'язковою на Різдво", - розповів Володимир Остапчук в ефірі програми "Ранок з Україною".

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Кутя з рисом, фото: Informator
Кутя з рисом, фото: Informator

Для приготування куті від Володимира Остапчука необхідні наступні інгредієнти: Пшениця - 1 склянка; Мак – 100 г; Волоські горіхи – 0,5 склянки; Курага – 100 г; Мед – 2 ст. л.; Грильяжні цукерки – 300 г.

Для початку потрібно відварити крупу. Нарізати курагу і волоські горіхи. Мак перетерти з цукром. Нарізати цукерки. Змішати всі інгредієнти і додати мед й готово.

"На православне Різдво хочу всім українським родинам побажати злагоди і гармонії, і щоб завжди було бажання повертатися додому, бо де домывка, там панує любов. З Різдвом!",- додав ведучий оригінального шоу "МАСКА".

Раніше повідомляли, Хмельницьку кутю внесли до гастрономічної енциклопедії України: слідом за борщем.

Як повідомляв Знай.uа, Святвечір 2021: як гадати в Свято.

Знай.uа писав, Різдвяний святвечір: 12 простих рецептів на свято.