Популярна українська співачка, реп-зірка Alyona Alyona розповіла, чому віддає перевагу українській мові.

Знаменитість написала невеликий пост на своїй сторінці в Фейсбуці, в якому розповіла, чому вона пише тексти пісень українською мовою і взагалі вважає за краще спілкуватися саме державною, а не російською.

Все почалося з висловлювання професорки НПУ Драгоманова, яка назвала норму Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" "напухлим лімфовузлом", а Україну – "американською колонією". Студентський парламент Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка не міг не відреагувати на скандальне повідомлення викладача вузу.

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

Студентський парламент закликає керівництво НПУ імені М. П. Драгоманова відреагувати на цю ситуацію.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
"Стаття 34 Конституції України. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір.
Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя.
Усі ми знаємо закон, ознайомлені з демократичним устроєм. Але ніяк не можемо НЕ відреагувати на скандальний допис професорки кафедри культурології факультету філософської освіти та науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Євгенії Більченко, яка назвала норму Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» «напухлим лімфовузлом», а Україну – «американською колонією»
",- написано в повідомленні"Драгоманівці ФУФ".

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

Не пройшла стороною скандал і Alyona Alyona і розповіла про свої стосунки з українською мовою, а також підтримала студентів.

"Коли я була мала, в садочку нас виховували на суржику, в 3х школах - українською, в університеті - українською. Я вільно володію російською. Проте освітній процес, поняття і терміни, якими я володію прививалися мені державною. Саме тому я мала кар’єрний зріст, тому я пишу тексти українською, тому маю такий словниковий запас. Все має свої наслідки і дає свої плоди,#укрfeel",- прокоментувала співачка.

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Реперша Alyona Alyona чесно зізналася, чому зняла одяг: "життя без рамок"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Реперша Alyona Alyona потрапила в лікарню після зимових канікул: "дивіться під ноги"

Також «Знай.иа " писав, що Alyona Alyona зарилася в сніг у Карпатах: "повні штани"