На сході України в районі проведення операції Об’єднаних сил тривають практичні заняття з мінної безпеки.

Дотримання заходів мінної безпеки ще довго буде залишатися актуальним на території Донецької та Луганської областей. За роки війни ця територія просто нашпигована вибухонебезпечними предметами, тут облаштовано численні мінні поля та загородження.

Саме через порушення чи нехтування елементарними правилами мінної безпеки є багато втрат серед українських військових та цивільних. Тому у військових частинах в районі ООС проводять планові та позапланові заняття з мінної безпеки.

Цього разу чергові практичні заняття пройшли на базі однієї з частин оперативно-тактичного угруповання "Північ".

В ході занять га практиці продемонстрували дії особового складу під час встановлення та зняття мінно-вибухових загороджень, проведення інженерної розвідки маршрутів висування колон.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Важливу увагу було приділено діям особового складу щодо виявлення та протидії саморобним вибуховим пристроям. Також військовим продемонстрували зразки елементарних мінних "сюрпризів", які можуть їх підстерігати в районі виконання бойового завдання.

Як зазначив один з керівників занять, головне при виявленні вибухового пристрою ніколи не намагатись самотужки його знешкодити. Для цього є спеціально навчені і досвідчені фахівці.

"Головне правило: знаєш - не лізь, не згаєш - тим паче не лізь", - говорить керівник занять.

Нагадаємо, з саперами на Донбасі провели заняття для вдосконалення навичок

Як повідомляв портал Знай.ua, лідер ЄС Мішель разом з Зеленським відвідали Донбас

Також Знай.ua писав, українські захисники показали, як нарощують м'язи для боротьби з ворогом