Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що існують категорії людей, яким протипоказано робити вакцину від коронавірусної інфекції.

Виявилося, що вакцинуватися від Covid-19 можуть не всі громадяни України. І це пов'язано з деякими випадками, як хвороб, так і алергічних реакцій.

В яких випадках не можна робити щеплення:

- при наявності протипоказань до окремих компонентів вакцин (склад вказано в інструкції);

- якщо є супутні захворювання, які супроводжуються значним підвищенням температури (лихоманка). При цьому незначне підвищення температури (застуда) не є протипоказанням;

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

- при порушеннях згортання крові;

- ослаблений імунітет у пацієнта, проте в цьому випадку лікар приймає рішення про вакцинацію на свій розсуд.

Зеленський вакцинується, фото з Facebook
Зеленський вакцинується, фото з Facebook

Також Ляшко зазначив, що можуть виникнути такі побічні ефекти, як поява папул в місці ін'єкції, почервоніння в місці уколу і незначне підвищення температури.

" але є і більш серйозні. Ці, що я зараз назвав, зустрічаються в 5-7% від кількості провакцинованих, але є випадки і анафілактичних шоків, які трапляються 4 випадки на мільйон. В Україні поки немає таких випадків", - додав Віктор Ляшко.

Раніше ми повідомляли, Ляшко назвав побічні ефекти після вакцинації.

Як повідомляв "Знай.uа", Володимир Зеленський зробив щеплення від covid-19.

Також "Знай.uа" писав, що головлікар Тернопільщини уколовся слідом за Зеленським і Степановим.