Відучора, 4 березня 2021 року, набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 24 лютого нинішнього року №152.

Ним внесено зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються перевезення дітей. Змінилося не багато. Доповнили визначення дитячої утримуючої системи-замість спеціальних засобів.

Також прибрали вік дитини і залишили лише її зріст, 145 сантиметрів, та вимогу щодо користування дитячими утримуючими системами на транспортних засобах, які здійснюють регулярні, а також регулярні спеціальні та нерегулярні пасажирські перевезення, та на спеціалізованих - Міністерства оборони України, медичної допомоги, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, ДСНС, Служби безпеки України, ДСО та Держприкордонслужби.

І ще був доповнений пункт щодо правил використання дитячих утримуючих систем у транспортних засобах.

"Дитячі утримуючі системи повинні використовуватися в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки або системами з'єднання дитячої утримує системи, передбаченими їх конструкцією, і відповідати вимогам діючих в Україні правил і нормативів", - йдеться в пункті 21.12.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, "Вбиті" дороги на Київщині латають цеглою: комунальну ганьбу показали одним фото

Як повідомляв "Знай.ua", українці можуть ганяти на дорогах з 16 років: у МВС зробили важливу заяву

Знай.ua писав, Зеленський ось-ось затвердить нові штрафи для водіїв - скільки заплатять порушники