Ще вчора, 8 березня, українська дитяча письменниця та мовна активістка Лариса Ніцой розповіла, що жінка в Україні завжди була феміністкою.

Вона також додала, що ставлення до представниць прекрасної статі завжди було особливим, а ось в Росії був домострой - правила, що передбачають побиття жінок до смерті. Ніцой зазначила, що саме в РФ діє прислів'я "б'є - значить любить", а не в Україні. У нашій країні таких правил ніколи не було.

Лариса Ніцой, скріншот: Youtube
Лариса Ніцой, скріншот: Youtube

"Більш того, ще при Ярославі Мудрому жінка вступала в права володіння майном після смерті чоловіка. І могла в суд подати і домагатися своїх прав нарівні з чоловіками. І якщо у когось склалося враження, що українка – це якесь поневолене створіння – то це накинутий нам образ. Так, у нас є насильство в сім'ях над жінками. І з цим треба боротися. Але сукупний український образ жінки - інший. Запитайте сьогодні у дітей, хто головний в їхньому будинку? Переважна більшість діток скаже, що мама головна. Не дуже схоже, що в Україні жінка – поневолена", - написала Лариса Ніцой в публікації.

Це підтверджують і гумористичні шоу, де куми скаржаться один одного на те, що не можуть прийти додому напідпитку, адже жінка може його "розірвати". У фольклорі немає жодної побутової пісні, де б жінку били. Таких немає і про домінування чоловіка над жінкою. У "Кайдашевій родині" Нечуя-Левицького, за словами Ніцой, всі події крутяться навколо жінки. Хоч це і Повість про середньостатистичну українську сім'ю сотні років тому. Відзначається, що жінку в Україні завжди поєднувала чеснота з характером і волелюбністю.

Лариса Ніцой, скріншот відео
Лариса Ніцой, скріншот відео

Письменниця зазначає, що образ української жінки зі качалкою в руках і в Чепці є тільки у нас і він природний.

"Тому, насильство над жінками в Україні - нам накинуто протягом історії нашими завойовниками. Зокрема, знову ж таки, московитами та їхнім домобудівництвом. Не дарма в них і лайка, матюки - це суцільні сексуальні збочення і насильство, зокрема над жінкою", - додала Ніцой.

Жінка заявила, що і захід не відстає, накидаючи гендерні теми. Однак за права жінок потрібно боротися не тому, що на Заході так відбувається, а тому, що українська жінка - завжди була фемінізована. Про 8 березня потрібно нагадати всім українцям, за словами Лариси Ніцой, що в традиції нашої держави жінка завжди займала особливе місце, на відміну від інших народів.

Нагадаємо, Ніцой вимагає покарання для тих, хто не поважатиме українську мову: "Можна вільно матюкати"

Як повідомляв "Знай.ua", Ніцой заявила, що українська мова слабша за російську: "Боротися і витісняти"

Знай.ua писав, захисниця Ніцой знайшла непомітні плюси спілкування українською: "Завдання кожного"