Найвищий вулкан Євразії - Ключевська сопка, знову прокинувся.

У Російській Федерації на Камчатці почав вивергатися вулкан Ключевська Сопка, який має 4754 м та є найбільшим діючим вулканом у Євразії. Вік вулкана оцінюється в 7 тисяч років.

Виверження Ключевської Сопки почалося ще 4 березня. Про це повідомили в Інституті вулканології та сейсмології ДВО РАН.

Місцеві жителі публікують в соцмережах унікальні кадри виверження вулкана.

Стихія розмалювала нічне небо Камчатки кольорами прапору УПА - чорно-червоний стяг таки замайорів над державою-агресором.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Тим часом за прогнозами вчених, виверження може призвести до непоправних наслідків.

За словами директора Інституту вулканології та сейсмології Олексія Озерова, виверження Ключевської Сопки може призвести до розмиття дороги між селищами Ключі та Козиревськ, а також порушити екологічний баланс річок, що знаходяться неподалік.

"На висоті 3 тисяч метрів вона розігріта більш ніж на 1 тисячу градусів. У цьому сценарії утворюється потік сильно нагрітої води з великими уламками гірської породи, який під час сходження з висоти може розмити дорогу Козиревськ - Ключі", - каже Озеров.

При цьому вчений не виключає, що лава перетне льодовик внаслідок високої температури.

Нагадаємо, в Італії прокинувся вулкан Етна

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні активізувався унікальний вулкан

Також Знай.ua писав, українка видерлася на найвищий вулкан світу з Бандерою і Скрябіним