В українців з'явився ще один привід кинути курити — за останній рік стрімко подорожчали сигарети.

Про це йдеться у звіті Державної служби статистики про середні споживчі ціни на товари.

Так, ціна на пачку з 20 цигарок середньої цінової категорії подорожчала на 10 гривень, а преміальної — аж на 11 гривень.

Зокрема, середня ціна на пачку сигарет з фільтром медіум-класу зросла в ціні до 51,55 грн, преміум-класу — до 59,19 грн, а без фільтра — до до 39,35 грн.

Головною причиною подорожчання тютюнових виробів називають зростання акцизу — з черговим його підвищенням українці зіштовхнулися з 1 січня 2021 року. В середньому акциз виросте на 20 відсотків, і, за планами уряду, на ці ж 20 відсотків продовжуватиме зростати щорічно до 2025 року — тоді акциз має досягти рівня у 3019,85 грн за 1000 цигарок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

цигарки
цигарки

Зростання ціни на тютюнові вироби є загальносвітовою тенденцією, спрямованою на те, щоб подолати згубну звичку на рівні людських популяцій. Вищі ціни не лише краще поповнюють державний бюджет, але й заохочують громадян відмовитися від куріння, а це покращує їх здоров'я і зменшує тиск на медичну систему.

У 2020 році пандемія коронавірусної інфекції вже стала приводом для сотень тисяч людей по всьому світу переглянути свої звички - адже куріння, окрім раніше виявлених підвищених ризиків серцево-судинних і ракових захворювань, асоціюється і з більш тяжким перебігом коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, зарплати українців порівняли з чеськими, польськими та турецькими, як відрізняється мінімалка у світі.

Також "Знай.uа" писав, що на букети і прання Для Верховної Ради з держбюджету "втечуть" мільйони.