Українська письменниця Лариса Ніцой висловилася щодо смерті Дмитра Понамарчука, перш за все відомого як прессекретаря лідера "Руху" В’ячеслава Чорновола. Активістка назвала це великою втратою для України і заявила, що ніколи не пробачить собі того факту, що втратила шанс зберегти безцінні спогади заслуженного діяча.

Відповідний пост був розміщений на її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"Сьогодні я дізналася, яке насправді на смак слово «не встигла». Воно дуже гірке. Замішане на тузі і розпачі. Це те "не встигла", яке не зробиш уже ніколи.

Ось-ось, звільнюся, візьму диктофон, поїду і запишу всі його оповідки. Ось-ось з оцим справлюся – візьму таки диктофон і таки ж поїду і запишу оті всі історії, такі смішні. Він завжди при зустрічах розповідав щось таке, що ми боки рвали, і те «щось» були реальні історії з життя наших політиків. Курйози. Через його журналістські руки пройшло багато відомих. Він не говорив про них зневажливо. Але він розповідав так, що це було дуже смішно.

В такі миті я завжди казала: «Де мій дикторфон! Такі розповіді треба записувати! Це ж жива історія нашої країни!»

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Він знав достеменно всі дати і навіть години з хвилинами, коли відбулася та чи інша подія. Він міг похвилинно відновити в пам’яті подію 20-річної давності й розповісти її в деталях, де кожна деталь обростала новими деталями – і все разом складалося в дуже важливу для всіх нас і в житті країни картинку…

- Слухай, - сказала я недавно чоловікові,- ось одужаємо, і треба піти провідати Дмитра! Хочу сісти біля нього і записати все, що він знає. Отак, як він поїхав в Ізраїль і записав останнє інтерв’ю Михайла Хейфеця, сокамерника В’ячеслава Чорновола, і його спогади про табори і про В’ячеслава Максимовича, отак треба записати всі Дмитрові спогади… Це буде бомба. Не знаю, скільки на цю справу днів піде, але треба це зробити. Не можна втратити такий важливий матеріал.

А сьогодні я дізналася, що Дмитра Понамарчука, прес-секретаря В’ячеслава Максимовича, не стало. Плачу від жалю. І за Дмитром, і за його розповідями. Я ж так і не встигла… Історії пішли разом з ним. Назавжди… Ми втратили щось дуже цінне…

Спочивай з миром, друже. Завжди шкодуватиму за цією не зробленою справою. Дякую, що ти був у моєму житті", — написала Ніцой.

Нагадаємо, Ніцой вимагає покарання для тих, хто не поважатиме українську мову: "Можна вільно матюкати"

Як повідомляв "Знай.ua", Ніцой заявила, що українська мова слабша за російську: "Боротися і витісняти"

Знай.ua писав, захисниця Ніцой знайшла непомітні плюси спілкування українською: "Завдання кожного"