Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував будівництво першого в країні концесійного автобану.

Детальніше про це чиновник написав у Facebook.

За словами глави уряду, за 30 років в Україні не було побудовано жодного автобану, проте нинішня влада має намір виправити ситуацію. Денис Шмигаль заявив, що незабаром почнеться будівництво першого автобану в напрямку Краковець-Броди-Рівне.

"Цього тижня Укравтодор підписав меморандум, який дасть змогу держагентству найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для реалізації першого в Україні концесійного автобану", - написав Шмигаль.

Автобан / фото: Pixabay
Автобан / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Довідка: автобан-багатосмугова шосейна дорога, автострада, без перетинів і перехресть для швидкісного руху автомобілів. Найбільш поширені такі дороги в Німеччині, Австрії та Швейцарії.

Денис Шмигаль також зазначив, що" Укравтодор " проводитиме відкритий тендер на міжнародному рівні в рамках співпраці з ЄБРР та ЄІБ з будівництва Північного обходу Львова. Разом із запланованим автобаном вони утворюють сучасний транспортний коридор з Європейським Союзом.

Нагадаємо, що у Києві почали ремонтувати Індустріальний міст.

Як повідомляв портал Знай.uа, Подільсько-Воскресенський міст не передаватимуть на баланс "Укравтодору".

Також Знай.uа писав, що у Києві, на Майдані Незалежності, ніяк не закінчать ремонт аварійної стелі в підземному переході.