Соціальна мережа Instagram посилить контроль за безпекою підлітків і заборонить дорослим писати неповнолітнім, які на них не підписані.

Детальніше про це пише прес-служба Instagram на офіційному сайті.

Американська соціальна мережа починає вводити нову політику, яка покликана убезпечити підлітків від незнайомців. Спільно з Інститутом The Child Mind Institute і ConnectSafely соцмережа розробила нові функції, які поступово з'являться по всьому світу.

Які нововведення очікують користувачів Instagram:

  • Доросла людина зможе написати в особисті повідомлення неповнолітньому тільки в тому випадку, якщо дитина на нього підписаний;
  • Якщо дорослий спробує написати підлітку, який на нього не підписаний, то додаток автоматично заблокує відправку повідомлення;
  • Неповнолітнім користувачам соцмережі буде приходити оповіщення, якщо доросла людина, яка йому пише, проявляє активний інтерес до підлітків.

В останньому випадку юний користувач зможе завершити діалог зі співрозмовником, заблокувати його або подати скаргу в службу підтримки.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

В Instagram відзначили, що дані функції грунтуються на штучному інтелекті і машинному навчанні. Програми зможуть порівнювати вік людей, який вони вказали при реєстрації, з фактичним. Така функція також дозволить уберегти дітей до 13 років від реєстрації в Instagram.

Дані зміни Instagram запустить протягом березня поточного року, а в деяких країнах функція вже тестується. У майбутньому така політика набуде чинності по всьому світу.

Нагадаємо, що Facebook запускає сервіс для знайомства, знайти другу половинку не виходячи з соцмережі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пакистан заблокував TikTok за "аморальний контент".

Також Знай.uа писав, що Google пішла по стопах Apple, ігри та Android-Додатки помітно подорожчають.