Дієтолог розповів про те, чим можна харчуватися у Великий піст, щоб це приносило максимальну користь для вашого здоров'я.

Таким чином повідомляється, що для того, щоб піст приносив максимальну користь, потрібно не просто відмовитися від продуктів тваринного виробництва. Є деякі правила.

Великдень 2020: страви, паски, салати, рецепти, pexels.com
Великдень 2020: страви, паски, салати, рецепти, pexels.com

Мета посту в тому, щоб очистити душу і тіло, але, мова піде не про духовні справи.

Як правильно харчуватися під час посту, щоб це не зашкодило, і принесло тільки користь, розповів дієтолог Ірина Гудім.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Піст це про очищення організму від токсинів. За цей час він скидає все те, що накопичувалося протягом року.

М'ясо / фото: Pixabay
М'ясо / фото: Pixabay

Головною складовою пісного меню є рослинний білок. Все тому що це матеріал, який тіло використовує, щоб «відремонтувати» пошкоджені ділянки.

Каші також є частиною пісної дієти, і найкраще вибирати крупи з низьким глікемічним індексом. Підшлункова тоді не буде перевантажена.

Білий рис краще замінити на коричневий, а також додати в раціон гречку, булгур, вівсянку і кіноа.

Під час посту не можна їсти молочні продукти. Забудьте на час про сир, сир, вершковому маслі, сметані і кисломолочних напоях.

Купуючи продукти в магазині, прочитайте склад, щоб бути впевненим, що вони не містять заборонених інгредієнтів.

Корисні жири можна отримати з не рафінованої олії для салатів, горіхів і авокадо.

Також, дієтолог розповіла про те, як же правильно виходити з цього стану. Починати потрібно повільно, поступово. Зовсім не потрібно в перший день Великодня з'їдати весь стіл.

Все тому що, через відсутність жирної їжі організм перестає виділяти велику кількість ферментів, і якщо відразу перевантажити організм великою кількістю неправильної їжі, все може погано закінчитися.

Нагадаємо, домашні біляші з фаршем, від яких не відірватися: з цим рецептом впорається кожен. З цим простим рецептом впорається кожен, порадувавши себе і своїх рідних дивовижним ласощами.

Як повідомляв "Знай.ua", крабовий салат з сиром-кіскою — новий смак традиційної страви, доступний кожному

"Знай.ua" писав, Молдавські ковбаски без оболонки і без особливих зусиль: рецепт для ідеального пікніка. Мінімум двічі необхідно пропустити м'ясо через м'ясорубку.