У мережі розповіли про те, що ж робити, коли полуниця тільки зацвіла. Комплексне добриво, яке здатне підвищити урожай в кілька разів.

Таким чином, для цього вам знадобиться:

  • 1 стакан просіяної золи;
  • Пів чайної ложки марганцю (сульфат);
  • Борна кислота - пів чайної ложки;
  • 15 крапель йоду;
  • 2 столових ложки нашатирного спирту.

Для початку потрібно в гарячій воді розчинити порошок борної кислоти, закип'ятити пару літрів води і заварити золу.

Полуниця, фото з вільних джерел
Полуниця, фото з вільних джерел

Коли цей зольний розчин вже охолоне, перелийте вміст у відро, і залийте до верху водою.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Всі інші інгредієнти, які описані вище, розмішайте у воді. При цьому варто звернути увагу, що тут використовується не марганцівка, а сульфат марганцю, який продається в городніх магазинах.

Застосовувати варто рано вранці, або ж вже ввечері. При цьому, важливий момент, що застосовувати обов'язково потрібно відразу після приготування, чекати не варто.

Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko
Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Розчином, який вийшов, потрібно рясно змочити кущі полуниці, і обприскувати по вологому листу.

Рясне і тривале цвітіння, безліч великих ягід і їх швидке дозрівання-гарантовано! Це не тільки підгодівля, але і засіб для боротьби з хворобами і шкідниками полуниці.

Нагадаємо, вирощування червоного буряка на борщ-несподіваний спосіб підгодівлі. Рясний полив і підгодівля буряка дозволить зібрати максимальний урожай

Як повідомляв портал "Знай.ua", хто не встиг посадити картоплю-сприятливі дні в травні для вдалого врожаю. Висадивши картоплю в сприятливі дні можна очікувати отримання рясного врожаю.

Також "Знай.ua" писав, календар городника-підгодовуємо полуницю правильно для щедрого врожаю. Кращі способи підгодівлі полуничних грядок навесні