Український уряд, через майже 4 місяці після перших вакцинацій в країнах Євросоюзу, впроваджує для іноземців обов'язкову наявність негативного ПЛР-тесту на covid-19. Відомо, що тест повинен мати термін не більше 72 годин.

Такі правила діятимуть для іноземців, які хочуть потрапити до України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби МВС України в мережі Facebook.

Публікація МВС України, скріншот: Facebook
Публікація МВС України, скріншот: Facebook

Згідно з Постановою Уряду, громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, повинні піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в'їжджають.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Від самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не більше, ніж за 48 годин.

Не підлягають самоізоляції, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на covid-19 особою, наступні особи:

- громадяни України, які не досягли 12 років;

- водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;

- громадяни України, які здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

Вакцинація - фото Центр громадського здоров’я України
Вакцинація - фото Центр громадського здоров’я України

Особи, які в'їжджають з тимчасово окупованого Криму, або перетинають лінію розмежування, теж підлягають обов'язковій самоізоляції, крім певного кола людей, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою covid-19 особою, а саме:

- осіб, які не досягли 12 років;

- працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;

- осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

- здобувачів освіти, які навчаються в навчальних закладах, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;

- одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників або інших осіб, уповноважених одним з батьків (усиновлювачем), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують осіб, зазначених в абзацах четвертому і п'ятому цього підпункту;

А також самоізоляції не підлягають громадяни України, які готові здійснити вакцинацію від COVID-19 на підконтрольній уряду території, і мають відповідне запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції у зв'язку з перетином державного кордону, адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом або лінії розмежування, зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи "Вдома". У випадку неможливості встановлення мобільного додатку громадяни України підлягають обсервації.

Аеропорт Бориспіль, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Аеропорт Бориспіль, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Наявність встановленого додатка перевіряють прикордонники. Самоізоляція або обсервація таких осіб припиняється у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР.

Раніше повідомляли, Садовий розгорне у Львові найбільшу лікарню для хворих на коронавірус.

Як повідомляв Знай.uа, батьки хочуть отримувати 35% окладу вчителя на дистанційці: "Від тижня навчання вдома".

Знай.uа писав, львівський лікар розповів, коли закінчиться пандемія: мужайтеся, українці.