Екснардепа Семена Семенченка та "агента" НАБУ Євгена Шевченка звинувачують у створенні воєнізованого збройного формування, яке готувалося до скоєння тяжких злочинів. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

До складу "ПВК" входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм та громадських організацій у Київській області.

За даними СБУ, Семенченко і Шевченко є організаторами схеми з ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з РФ, які потім продавали держпідприємствам оборонної сфери за завищеними цінами.

обшук СБУ, фото прес-служба СБУ
обшук СБУ, фото прес-служба СБУ

Силовики провели близько 80 обшуків, під час яких було вилучено:

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

- майже 5500 патронів різного калібру;
- 7 реактивних протитанкових гранат РПГ-26;
- 4 підствольних гранатомета;
- ручний кулемет Калашникова;
- 2 автоматичні гвинтівки;
- 3 пістолети і 3 автомати Калашникова АКС і АКС-74;
- 7 помпових рушниць;
- 38 гранатометним пострілів ВОГ-25, 21 граната (зокрема, Ф-1 і РГД-5);
- 16 запалів УЗРГМ і 6 тротилових шашок, пластид;
- пристрій для забезпечення конфіденційних переговорів;

обшук СБУ, фото прес-служба СБУ
обшук СБУ, фото прес-служба СБУ

обшук СБУ, фото прес-служба СБУ
обшук СБУ, фото прес-служба СБУ

Організаторам ПВК повідомлено про підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

"Не здивуюся, якщо в купу отримаю підозру у вбивстві Павла Шеремета, організації теракту в Луцьку і згвалтуванні жінки в райвідділі Кагарлика", - іронічно відреагував на звинувачення Шевченко.

скріншот facebook.com/yevhenshevchenko9000

Хто такий Семен Семенченко

До 2014 року він був Костянтином Гришиним, проте потім змінив ім'я та прізвище. Народний депутат 8 скликання, обраний від "Об'єднання "Самопоміч" як безпартійний. Він був одним з головних прогульників пленарних засідань у парламенті.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. У 2019 році вийшов з партії "Об'єднання "Самопоміч" разом з колегою Єгором Соболєвим.

Семен Семенченко, фото з Facebook
Семен Семенченко, фото з Facebook

У 2017 році був одним з організаторів акцій протесту під Верховною Радою за виборчу реформу, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності. 2016-2017 роки – один з організаторів торгової блокади окупованих територій. У 2016 році на перевиборах балотувався на посаду Криворізького міського голови від "Об'єднання "Самопоміч".

З 2015 року очолює БО "Благодійний фонд Семена Семенченка", один із співзасновників громадського об'єднання "українська військова організація". У 2014-2015 роках був командиром добровольчого батальйону "Донбас", брав участь у бойових діях в АТО. Майор запасу Нацгвардії, учасник Євромайдану та Помаранчевої Революції.

Нагадаємо, у Харкові схопили шпигуна Путіна з секретними документами.

Як повідомляв портал Знай.uа, військові та бронеавтомобілі оточили Щастя на Луганщині: Нацгвардія перевіряє всіх.

Також портал Знай.uа писав, що терористи ІД "звили гніздо" під Києвом: "Відсидимося в Україні".