Дослідження компанії Expensivity визначили, скільки грошей треба для "щастя" у тій чи іншій країні світу. Україна у цьому рейтингу виявилася найдешевшою для щастя.

Про це розповідає британське видання The Telegraph.

Як зазначають англійські журналісти, висновки дослідників "навряд чи піднімуть занадто багато брів" - зокрема, тема, що чим розвиненіша країна, тим більше потрібно для комфортного існування в ній.

Країною, де щастя є "найдешевшим", є Суринам - колишня голландська колонія на північно-східному плечі Південної Америки і найменша держава на цьому континенті. Тут 6 799 доларів - це точка фінансового насичення щастя. Однак, згідно з опитуванням, середній щорічний дохід Суринаму становить 5500 доларів США.

Щастя, фото uznayvse
Щастя, фото uznayvse

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У Європі Великобританія (91 940 доларів США) "програла" Норвегії (114 147 доларів США), далі йде Швейцарія, Ісландія, Голландія, Бельгія, Ірландія, Люксембург, Австрія, Данія, Швеція та Фінляндія. Європейською державою з найнижчою ціною щастя є Україна (11 301 дол. США), тоді як найдешевшим в Азії є Киргизстан - 8 997 доларів США.

Опитування поєднує дані про різну силу національних валют із використанням показників Світового банку щодо паритету купівельної спроможності (ПКС) (вартість широко доступних предметів, таких як банка конкретного безалкогольного напою або найпопулярніший бургер міжнародної мережі швидкого харчування на різних територіях) з місцевою вартістю життя, щоб скласти рейтинг країн за "ціною щастя".

Нагадаємо, Україна піднялася в рейтингу найщасливіших країн світу: слідом за Африкою і Пакистаном

Як повідомляв "Знай.ua", Тернопіль потрапив у крутий рейтинг, обскакавши Київ і Дніпро: маленька Європа. У мережі опублікували рейтинг "Прозорість міст і регіонів України", в який потрапили 50 українських міст.

Знай.ua писав, Київ опинився на дні рейтингу міст світу за якістю життя - гірше тільки в Нігерії