Кабінет Міністрів України прийняв проект постанови про зміни правил паркування автомобілів.

Детальніше про зміни пише прес-служба на офіційному сайті уряду.

Повідомляється, що незабаром в Україні введуть нові правила паркування для автомобілів, які передбачають сучасні та комфортні умови для пішоходів і автомобілістів. Правила враховуватимуть інтереси людей з інвалідністю, водіїв, пішоходів та суб'єктів господарювання.

парковка / фото: Pixabay
парковка / фото: Pixabay

Зокрема, інспектори з паркування отримають статус уповноваженої особи виконавчого органу місцевого самоврядування. Буде введена відповідальність за обмеження в доступі до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, а також встановлені платіжні термінали для оплати парковки. Крім іншого, суб'єкти господарювання не зможуть облаштовувати паркувальні місця на тротуарах.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Кабінет міністрів заявив, що дані правила допоможуть поліпшити якість послуг паркування в Україні, поповнять місцеві бюджети і будуть стимулів для використання парковок з максимальною ефективністю.

Нагадаємо, що поки в Києві діє квітневий локдаун, водії зможуть залишати свої машини на парковках КП "Київтранспарксервіс" абсолютно безкоштовно.

Як повідомляв портал Знай.uа, харків'яни навалили купу на капот героя парковки: пахне кисленьким.

Також Знай.uа писав, що львів'янин оголосив війну " героям парковки "і напоровся на помсту - "чекали біля під'їзду".