Українські військові пожертвували тисячі мілілітрів крові заради порятунку українців до Всесвітнього дня здоров'я.

Детальніше про це пише прес-служба Національної гвардії України в Facebook.

Відомо, що в середу, 7 квітня, у всьому світі відзначатимуть Всесвітній день здоров'я. З цього приводу гвардійці 5 Слобожанської бригади Національної гвардії України вирушили у відділення трансфузіології Харківської міської клінічної лікарні №25, щоб здати донорську кров.

Всього на процедуру вирушило близько 20 нацгвардійців, які пожертвували понад 9000 мілілітрів крові.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"TМедичний заклад постійно потребує поповнення запасів, адже донорська кров щохвилини рятує життя пацієнтам. У лікарні функціонує гематологічне відділення, де проходять лікування люди, з хворобами крові, в тому числі і онкологічними. Медики також використовують кров та її компоненти під час проведення оперативного втручання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що хворі на рак українці потребують термінової допомоги: "Здай кров-врятуй дитину!". Волонтери просять небайдужих про посильну допомогу.

Як повідомляв портал Знай.uа, морські піхотинці здали кров і плазму в Маріупольському центрі переливання крові.

Також Знай.uа писав, що у Львові успішно пересаджують печінку, тисячі українців отримали шанс на життя.