На сайті президента України з'явилася чергова петиція. Цього разу люди вимагають від влади безкоштовне забезпечення населення медичними масками, антисептиками, а також мінімальними продуктовими наборами.

Все це вимагають від уряду на час пандемії коронавірусної інфекції, згідно статей 3, 46, 49 і 50 Конституції України. Автором петиції виступив Ісаєв Микола.

Українці, фото: скріншот з відео
Українці, фото: скріншот з відео

Справа в тому, що статтею 3 Конституції України встановлено, що:

  • Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю;
  • Держава відповідає перед людиною за свою діяльність.

А ось у статті 46 Конституції України сказано, що:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

- Громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі безробіття з незалежних від них обставин;

- Пенсії, інші види соціальних виплат і допомог, які є основним джерелом існування, повинні забезпечувати рівень життя не нижче прожиткового мінімуму, встановленого законом.

За словами ініціатора петиції, уряд виявився не готовий, і допустив пандемію в Україні. Тому, він вважає, що буде чесним, якщо всі витрати вони візьмуть на себе.

Петиція була опублікована вранці вівторка, 13 квітня, і за кілька годин набрала три підписи. Для того, щоб президент України Володимир Зеленський її розглянув, потрібно протягом трьох наступних місяців набрати 25 тисяч.

Нагадаємо, що "мертве" київське метро вразило в перший день локдауну: дві людини на вагон

Як повідомляв портал "Знай.иа", медичні капелани благають львів'ян схаменутися: "настали темні часи"

Також, "Знай.иа" писав, що киянин влаштував сцену патрульним у метро: "Пустіть, мені на роботу треба!"