Український спортсмен-автогонщик і журналіст Олексій Мочанов пояснив, що відбувається з непристебнутою людиною під час ДТП.
Про це Мочанов розповів на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.
За його словами, більше половини українських водіїв ніколи не пристібається і спеціально для таких на заправка продають заглушки для ременів безпеки - "щоб не пищало".
"Смертельний вирок водіям...
Більше половини українських водіїв ніколи не пристібається. Спеціально для них на заправках продають заглушки для ременів безпеки — щоб не пищало.
Коштує цей бидло-гаджет близько 16 грн. (близько 0,7 дол.)- саме в стільки оцінюється життя дурня, який нехтує власною безпекою.
Зате у 90% - ікона в авто. Виходить, що маючи ікону і заглушку, можна не турбуватися за свою долю", - написав автогонщик.
Як пояснив Мочанов, то немає нічого більш жахливого, ніж доля водія, який під час ДТП виявився не пристебнутим. І розповів, як розвиваються події, коли автомобіль на швидкості 80 км/год здійснює наїзд на будь-яку нерухому перешкоду.

"Через 0,026 секунди після удару вдавлюється бампер; сила, в тридцять разів перевищує вагу автомобіля, зупиняє його рух на лінії передніх сидінь, тоді як його пасажири — якщо вони не пристебнуті ременями безпеки — продовжують рухатися в салоні автомобіля зі швидкістю 80 км/год.
Через 0,039 секунди водій разом з сидінням стрімко рухається вперед на 15 сантиметрів.
Через 0,044 секунди він грудною кліткою ламає кермо.
Через 0,050 секунди швидкість падає настільки, що на автомобіль і на всіх пасажирів починає діяти сила тяжіння, в 80 разів перевищує їх власну вагу.
Через 0,068 секунди водій з силою в 9 тонн вдаряється об приладовий щиток.
Через 0,092 секунди водій і пасажир, що сидить поруч з ним, одночасно врізаються головами в переднє вітрове скло автомобіля і отримують смертельні пошкодження черепа.
Через 0,100 секунди повислий на кермі водій відкидається назад; він вже мертвий.
Через 0,110 секунди автомобіль починає злегка відкочуватися назад.
Через 0,113 секунди сидить за водієм пасажир - якщо він також не пристебнутий — виявляється з ним на одній лінії, завдає йому новий удар і одночасно сам отримує смертельні пошкодження.
Через 0,150 секунди настає повна тиша; осколки скла і уламки заліза падають на землю. Місце зіткнення огортає хмару пилу.
Все сталося менш ніж за дві десятих частки секунди",- написав у пості Мочанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Відомий гонщик розповів важку історію 3 вересня, справа не в Шуфутинському: "нікого нічому не вчить"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Скотина і сволота" - легендарний український автогонщик назвав співучасників ДТП Єфремова

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також «Знай.иа " писав, що Відомий автогонщик розповів, як водіям пережити зиму: "я не ворон і не каркав…"