Для всіх українських водіїв є важливі новини. Так, в Україні в 2022 році власників автомобілів можуть зобов'язати проходити техогляд. Автомобілі зможуть перевіряти не тільки на СТО, але і на придорожніх постах.

Про це стало відомо завдяки новій публікації порталу "Твоя машина".

Автомобілі, фото: Unian
Автомобілі, фото: Unian

Під час придбання автомобіля новий власник повинен після перереєстрації авто пройти техогляд протягом 10 днів. Також необхідно пройти ТО після ДТП, якщо було пошкоджено елементи, що впливають на безпеку водіння.

До їх числа входять підвіски, системи управління, подушки безпеки, системи гальмування і кузов.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, новий законопроєкт зобов'язує пройти техогляд при виявленні значних неполадок під час придорожньої перевірки. Прогнозується, що нововведення призведуть до підвищеного навантаження техцентрів, а сертифікованих станцій техобслуговування не вистачатиме.

Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua
Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua

Після прийняття законопроєкту техогляд належить пройти 3-4 млн машин. У той же час на території країни налічується близько 730 спеціальних центрів.

Раніше повідомляли, у Києві масово штрафують героїв парковок: скільки здирають за "корита" на клумбах.

Як повідомляв Знай.uа, відомий гонщик показав, що буде, якщо не пристебнутися в авто: "Удар силою в 9 тонн".

Знай.uа писав, українські дороги "латають" щелепами.