Стало відомо про те, що на сайті президента України з'явилася Нова петиція, яка стосується розклеювання різних оголошень по місту.

Автором виступив Котлярський Сергій Володимирович. Він вимагає, щоб влада заборонила розклеювання паперів за типом оголошень де попало - на стовпах, під'їздах, якихось просто будівлях і так далі.

Петиція на сайті президента, фото: скріншот
Петиція на сайті президента, фото: скріншот

Робити це потрібно в спеціально встановлених місцях. А якщо хтось все ж не послухається, і оголошення буде наклеєно, потрібно ввести штрафи за це.

Ініціатива була створена 14 квітня поточного року, і за дві доби набрала всього 14 голосів з 25 тисяч необхідних.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Розклеювання оголошень, фото: скріншот з відео
Розклеювання оголошень, фото: скріншот з відео

Іноді будинки і стовпи в містах більше нагадують новорічну ялинку, адже там завжди висить величезна кількість оголошень.

І ніби як існує закон, який повинен з цим боротися, але, як показує практика - цього не відбувається.

Йдеться про ст. 152 КУпАП "Порушення державних стандартів ,норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів"

Розклеювання оголошень, фото: скріншот з відео
Розклеювання оголошень, фото: скріншот з відео

Санкція передбачає штраф у розмірі від 360 до 1360 гривень, а для посадових осіб Цей штраф за подібну рекламу зростає вже від 850 до 1700 гривень.

У петиції є ще три місяці для того, щоб зібрати необхідну кількість підписів, і тільки тоді в офісі президента України її розглянуть.

Нагадавши, на Хмельниччині безстрашний маршрутник схопив злочинця прямо в салоні: куди зібрався?

Як повідомляв портал "Знай.ua" , у Тернополі зухвалий маршрутник "зім'яв" пенсіонерку, копи шукають свідків: "Хто бачив?"

Також "Знай.ua" писав, чернівецьких маршрутників змусять вимкнути улюблену музику, пасажири раді: Бах замість блатняка