Стало відомо про те, що окупанти почали мінувати населені пункти російськими боєприпасами. Перейшли від слів до дій.

Українська сторона СЦКК повідомила про випадки грубих порушень Мінських домовленостей та міжнародного гуманітарного права з боку окупантів Російської Федерації.

За останній час були помічені незаконні дії, а саме дистанційне мінування місцевості із застосуванням заборонених Конвенцією ООН протипіхотних мін ПОМ-2.

Вони використовують спеціально переобладнані гранати ПГ-7, тим самим наражають на небезпеку не тільки українських військових, а й місцеве населення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

З початку поточного року було помічено 8 випадків застосування російськими найманцями цього виду мін.

ООС, фото: Facebook
ООС, фото: Facebook

А в період з 13 по 19 Квітня це вже другий подібний випадок.

Вночі 19 квітня бойовики за допомогою БПЛА розкидали міни в житловому секторі, при цьому вони прекрасно розуміли той факт, що військових там немає.

На щастя, вдалося обійтися без жертв.

Військовослужбовцям гірничо-штурмової бригади "Едельвейс" вдалося вчасно ліквідувати міни, особливість яких у тому, що це неможливо зробити без вибуху.

ООС, фото: Facebook
ООС, фото: Facebook

Для того, щоб приховати, що смертельні боєприпаси поставляються Российмкой Федерацією, окупанти затирають маркування, де вказано номер партії, завод, а також дата виготовлення.

"Українська сторона СЦКК інформує, що 17 квітня окупанти здійснили також обстріл житлового сектора Зайцевого із забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів калібру 120 мм.міни потрапили по вулиці Журавського 23 і 24, в результаті чого було пошкоджено огорожу приватного господарства" - сказано в повідомленні.

ООС, фото: Facebook
ООС, фото: Facebook

Всі ці випадки свідчать про те, що Росія і далі продовжує загострювати ситуацію на території України. Про всі ці випадки вже було повідомлено в ОБСЄ.

Нагадаємо, українські розвідники відпрацювали засоби ураження на найвищому рівні: "На відкриття вогню".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський два дні підтримував воїнів на Донбасі: "нас ніхто не переможе".

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі окупанти вдарили по мирних жителях, тисячі людей залишилися без води.