Стало відомо про те, що в Україні продовжують загальнонаціональний карантин до 30 червня. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Інформація була озвучена під час брифінгу голови Кабінету Міністрів. Він заявив про те, що в Україні продовжують режим надзвичайної ситуації до 30 червня, як мінімум.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

У лютому країна повернулася до розмежування областей за рівнем епідеміологічної ситуації, і тоді загальнонаціональний карантин був продовжений до 30 квітня.

З того моменту пройшло два з половиною місяці, але, ситуація краще не стала, а проблема не випарувалася. Тому владою було прийнято рішення продовжити карантин ще на два місяці:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Уряд продовжує до 30 Червня режим надзвичайної ситуації, продовжує карантин", - заявити Денис Шмигаль.

карантин в Україні, скріншот з відео
карантин в Україні, скріншот з відео

Прем'єр-міністр зазначив, що українці повинні залишатися обачними і обережними, навіть якщо в їхньому регіоні статистика захворюваності знаходиться в нормі.

Варто відзначити, що в Україні знову сталося зростання нових випадків, за крайню добу 12 162 заражених пацієнтів, і найбільша кількість в Києві, Київській та Харківській області.

Вони знаходяться в "червоній зоні" карантину. Заборонена робота громадського транспорту, ТРЦ, закладів громадського харчування і так далі.

Як довго це ще триватиме-залежатиме від ситуації всередині області.

У Міністерстві охорони здоров'я також обіцяють, що Україну може застати новий спалах захворюваності, який принесуть за собою травневі свята і Великдень.

Нагадаємо, Сovid-19 в Україні " гасне", рекорди залишилися в минулому - МОЗ оновило статистику на 18 квітня

Як повідомляв "Знай.ua", хворий українець втік з самоізоляції і зганьбився на всю Польщу: ковбаси закортіло

"Знай.ua" писав, Охріменко заявив, що бізнес продовжує працювати і під час карантину. Економіст Олександр Охріменко заявив, що офіційно закриті підприємства продовжують працювати нелегально.