Святкування Великодня розпочнеться вже наступної неділі, 2 травня 2021 року.

Тому вже зараз слід задуматися над тим, яким же способом фарбувати яйця до столу, щоб здивувати всіх гостей і близьких родичів. Ми пропонуємо два дуже цікавих варіанти, які точно зможуть вас здивувати.

Перший з них вимагає для приготування, власне, самі курячі яйця в сирому вигляді, бажано, вибирати білі. Далі потрібна дрібно нарізана цибулиння, проста вода, шматки марлі, нитки, сіль і зеленка. Приготуйте рукавички, щоб надіти їх під час приготування і не забруднити руки. Яйця попередньо слід обов'язково вимити з милом, вони повинні бути кімнатної температури. Сирі яйця змочуються водою і добре обсипаються дрібно нарізаною цибулевим лушпинням, після чого кожне з них окремо щільно замотується в шматочок марлі і фіксується нитками. Хвостик можна обрізати або ж залишити, кому як зручно.

Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube
Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube

Далі яйця відправляються в каструлю або невеликий кухлик, де і буде відбувається варіння. Краще виберіть стареньку посуд, яку вам не дуже шкода забруднити, адже буде використана зеленка. У каструлю додається сіль, щоб яйця не лопнули при варінні, і вода, якою слід повністю їх залити. Туди ж вливається звичайна медична зеленка. Каструля на плиті і її потрібно довести до кипіння, потім зменшити нагрів після закипання і варити яйця протягом десяти хвилин. Потім зняти каструлю з плити, злити воду і залити звичайну холодну, щоб яйця охололи. Згодом їх потрібно перекласти на тарілки, зняти марлю і звільнити від лушпиння, промиваючи під проточною водою.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube
Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube

Другий спосіб вимагає вже різнокольорові харчові барвники. Їх є два види: сухі і рідкі. І в цьому варіанті приготування можна використовувати обидва. У нашому випадку - це таблетки. Яйця слід попередньо відварити і дати їм охолонути. Фарба розкладається в невеликі ємності. У кожну з них слід додати не більше однієї столової ложки води, щоб колір був насиченим і красивим. Туди ж, в кожну з чашок, додайте по чайній ложці звичайного столового оцту. Це дозволить кольору краще зафіксуватися.

Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube
Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube

Тепер ми можемо розкласти ватяні палички в кожну мисочку і приступити до фарбування, знову скориставшись рукавичками. Беремо варене яйце і загортаємо його в звичайну паперову серветку. Потім, використовуючи ватяні палички, створюємо власні і унікальні малюнки на кожному з яєць. Коли серветка повністю буде пофарбована, притискаємо її до яйця і складаємо на тарілку. Не перестарайтеся, щоб не розчавити яйця. Підготовлені таким способом яйця, залишаємо на 15-20 хвилин. Після чого знімається серветка. Ось такі красиві, оригінальні і неповторні великодні яйця вийшли.

Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube
Способи фарбування яєць, скріншот: Youtube

Для більш насиченого кольору і блиску рекомендуємо протерти яйця масляною серветкою.

Нагадаємо, бюджетний варіант: як зробити космічні яйця до Великодня з натурального барвника

Як повідомляв "Знай.ua", в УПЦ розповіли про духовний сенс Лазаревої суботи і Входу Господнього в Єрусалим

Знай.ua писав, Вербна неділя і Великдень у Києві: Кличко назвав список заборон у святкові дні