У світі активно обговорюють аварію на підводному човні Військово-Морських сил (ВМС) Індонезії KRI Nanggala-402. Субмарина пропала біля берегів Балі. З'явилася інформація, що в системі життєзабезпечення на борту закінчився кисень.

Про це стало відомо завдяки заяві начальника штабу ВМС Республіки Індонезії, адмірала Юдо Маргоно.

Підводний човен МВС Індонезії, фото: CNA
Підводний човен МВС Індонезії, фото: CNA

Як сказав військовий, кисень для підтримки життєдіяльності екіпажу закінчився приблизно о 03:00 за місцевим часом 24 квітня (23 квітня 23:00 за Києвом).

Рятувальникам вдалося зареєструвати електромагнітне випромінювання на глибині 50-100 метрів. Його джерелом може бути зникла субмарина.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Керівник прес-служби Збройних сил Індонезії генерал-майор Ахмад Ріад додав, що найближчим часом в район пошуків прибуде судно зі спеціальним обладнанням і зможе встановити джерело випромінювання.

Підводний човен KRI Nanggala - 402 з 53 моряками на борту проводила навчання з торпедами, коли припинила виходити на зв'язок. 21 квітня поруч з островом Балі, де зник підводний човен, було знайдено сліди розливу нафти.

А вже 23 квітня поруч з місцем зникнення субмарини був виявлений непізнаний об'єкт з високим магнетизмом. Влада сподівається, що це і є зниклий підводний човен, До цього району було відправлено корабель з ехолокатором.

Раніше повідомляли, Путін називав його екіпаж "десятидоларовими повіями": розкрита неймовірна таємниця підводного човна.

Як повідомляв Знай.uа, російська субмарина з ядерною зброєю отримала ім'я видатного українця.

Знай.uа писав, Британія представила унікальний дрон: підводним човнам Росії ніде сховатися.