21 червня 2020 року в житловому будинку на Позняках стався вибух.
Зараз стало відомо, що п'ятьом службовим особам АТ "Київгаз" повідомили про підозру, оскільки були допущені вимоги низки нормативно-правових актів, включаючи "Правила безпеки систем газопостачання". Про це заявляє прес-служба Київської міської прокуратури. Йдеться про підозру першому заступнику Голови Правління АТ "Київгаз" та посадовим особам компанії.

зруйнований будинок на Позняках, фото: 44.ua
зруйнований будинок на Позняках, фото: 44.ua

"Згідно з висновком комплексної судової експертизи посадові особи АТ "Київгаз" під час здійснення повірки побутових лічильників газу в будинку по вул.Соломії Крушельницької, 1, які допустили порушення вимог ряду нормативно-правових актів, у тому числі "Правил безпеки систем газопостачання", "Кодексу газорозподільних систем" та інших, в частині установки технологічної перемички (байпасу) у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу", - йдеться в повідомленні.

В результаті вибуху загинули п'ятеро людей і троє були травмовані. Конструкції десятиповерхового багатоквартирного будинку обрушені. В результаті мешканцям завдано матеріальної шкоди на суму понад 53 мільйони гривень. Наразі триває досудове розслідування з боку слідчого управління Головного управління Національної поліції в Києві.

Зруйнований будинок на Позняках, скріншот з відео
Зруйнований будинок на Позняках, скріншот з відео

Київська міська прокуратура, скріншот: Facebook
Київська міська прокуратура, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, простий прилад влаштував пожежу в київській багатоповерхівці, будьте обережні - "Ця єресь півроку шкварчала"

Як повідомляв "Знай.ua", в Києві укріплюють вибухнув будинок на Позняках: чекали 5 місяців

Знай.ua писав, київські рятувальники витягли з-під завалів на Позняках п'ять покалічених тіл - більше жертв немає